Și anul acesta, Primăria alocă bani pentru evenimente culturale și sportive, deși pandemia există în continuare

Asociațiile și fundațiile care activează în domeniul cultural, social și sportiv vor fi susținute și anul acesta cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Același lucru s-a întâmplat și anul trecut, deși evenimentele sportive și culturale au fost anulate. În 2021, este posibilă totuși reluarea concertelor și a meciurilor cu public. În 2020, ONG-urile din domeniul cultural au primit 15 milioane lei.

„Noi nu am oprit finanțarea nici anul trecut când toată lumea le-a oprit. Cu atât mai puțin nu le vom opri anul acesta. De luni va pleca spre Monitorul Oficial oferta pentru depunerea de proiecte astfel încât ONG-urile, cluburile sportive să poată beneficia de suportul financiar din partea Primăriei. Categoric, accesul va fi în continuare asigurat. Cultura este o axă principală, acest oraș respiră cultură, e parte a ADN-ului nostru local și nu vom omite să îi susținem și să îi finanțăm. De asemenea, finanțăm și cluburile sportive”, a anunțat primarul Emil Boc, vineri, în timpul unei emisiuni online.

În 2020, festivaluri de folclor, teatru, teatru de păpuși, operă au primit fonduri din bugetul local. Alocarea banilor a fost aprobată în două tranșe – iunie (15 milioane lei) și august (2,8 milioane lei). Suma totală care va fi distribuită pentru aceste evenimente este de 2,8 milioane de lei.

În luna iunie 2020, cei mai mulți bani au mers către Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF (1,4 milioane lei), Centrul Cultural Clujean (1,1 milioane lei), Federația Centrul de Interes (470.000 lei), Fabrica de Pensule (220.000 lei) și TIMAF (210.000 lei).

În sesiunea din august 2020, printre evenimentele care au primit bani se numără următoarele:

- 200000 de lei pentru Asociația Culturală Opera 2 You, în vederea realizării proiectului ,,Opera Summer Hub 2020 @ Cluj100”

- 10000 de lei pentru Fundația Culturală Terrarmonia, Filiala Cluj, în vederea realizării proiectului ,,Restituiri muzicale tradiționale”

- 50000 de lei pentru Societatea Română Mozart, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul Internațional Mozart, ediția a XXX-a”

- 15000 de lei pentru Asociația Ördögtérgye, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul de Muzică și Dans Popular Maghiar, ediția a 17-a”

- 110000 de lei pentru ESUA Asociație Culturală Româno-Germană, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul Stradal WonderPuck- Ediția a 4-a”

- 30000 de lei pentru Asociația Folclorică Someșul Napoca, în vederea realizării proiectului ,,Monitorizarea Jocului fecioresc din România; festival – concurs interjudețean”

Adauga comentariu