ÎN SFÂRȘIT! Se deschide creșa din Florești, după UN AN de la inaugurare

Părinții din Florești așteaptă de un an deschiderea creștei din Cetatea Fetei, proiect finalizat încă de anul trecut. Timp de un an, administrația din Florești nu a reușit să găsească personal calificat pentru a putea deschide creșa. 

În prima ședință a noului Consiliul Local Florești condus de primarul Bogdan Pivariu, va fi adoptat regulamentul și calendarul pentru înscrierea copiilor la creșa din Cetatea Fetei.

Având în vedere situația epidemiologică și deschiderea cu întârziere a creșei de pe raza comunei Florești, este nevoie de modificarea regulamentului de înscriere, repartizare și departajare a copiilor în creșa Cetatea Fetei din Florești.  
Înscrierea copiilor de vârstă ante preșcolară în creșa Cetatea Fetei Florești se face în fiecare an în perioada iunie-septembrie pentru următorul an școlar, cu excepția anului școlar 2020-2021 când înscrierea copiilor se face în perioada noiembrie-decembrie 2020 la Primăria Florești conform calendarului afișat la creșă și pe site-ul primăriei: www.primariafloresti.ro 

Rezultatelor vor fi afișate pe site-ul Primăriei și la sediul creșei.  

Criterii de acordare a punctajului: 

Dosarului de înscriere i se va acorda un punctaj în funcție de situația familială a copilului. 

Domiciliul părinților: Fiecare părinte cu domiciliul în Florești va primi 5 puncte.  

Fiecare părinte care are viză de reședință va primi 2 puncte. 

Activitatea părinților: Pentru fiecare părinte care lucrează sau care își va relua activitatea până în 31 august a anului în care se face înscrierea se vor acorda 5 puncte, excepție anului școlar 2020-2021 când se acordă 5 puncte pentru fiecare părinte care își reia activitatea până în 31 octombrie. 

Pentru părintele care beneficiază de concediu pentru creșterea copilului și după 31 august, se alocă 4 puncte pentru perioada 1 septembrie – 31 decembrie și 2 puncte pentru perioada 1 ianuarie – 31 august anul următor.  

În cazul în care părinții urmează o formă de învățământ la zi se alocă 5 puncte.  

Pentru fiecare părinte aflat în stare de handicap/invaliditate fără activitate se alocă 5 puncte 

Pentru fiecare părinte aflat în stare de handicap/invaliditate cu activitate se alocă 10 puncte. 

La punctaje egale se introduc criteriile de departajare: 

Se va aloca punctaj pentru domiciliu neîntrerupt al părinților în comuna Florești: 

  • Între 2-4 ani – 1 punct 
  • Între 4 și 6 ani – 2 puncte 
  • Între 6-8 ani – 3 puncte 
  • Între 8-10 ani – 4 puncte 
  • Peste 10 ani – 5 puncte 

Data reluării activității: departajarea se face în funcție de ordinea cronologică a reluării activității părintelui/reprezentantului legal care a beneficiat de concediu de îngrijire copil. 

Creșa a beneficiat deja de unele lucrări de reparații, chiar dacă nu a fost folosită niciodată.

Citește și:

Creșa din Florești a intrat în reparații, deși nu a fost folosită niciodată

Valoarea investiție pentru creșă a fost de 3 milioane de lei. Chiar dacă de la demararea lucrărilor s-a tot anunțat că această creșă va avea o capacitate de 200 de locuri, la inaugurarea de anul trecut, surpriză, creșa are doar 100 de locuri. 

Adauga comentariu