În sfârșit, normalitate: Autobuz CTP în incinta aeroportului

Aeroportul Internațional din Cluj le va oferi în sfârșit pasagerilor alternativa transportului în comun care îi va aștepta la ieșirea din terminal. Lucrările de modernizare a parcării au inclus și delimitarea traseului pentru accesul autobuzului în parcarea aeroportului.

Pentru realizarea acesteia s-au efectuat teste de trafic cu un autobuz electric aparținând CTP pentru a încerca diverse soluții de mutare a stației de autobuz existente în interiorul parcării, teste care s-au încheiat recent. În consecință, în 2020, cei care tranzitează aeroportul ar putea beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului, asta în contextul în care traficul mediu zilnic este de aproximativ 2.100 mașini.

”Va intra un autobuz în interiorul aeroportului, va fi o stație la terminalul plecări, ulterior și o stație la terminalul sosiri pentru preluarea pasagerilor. În ceea ce privește parkingul auto acesta este gestionat de Cj Cluj printr-o firmă privată. Din păcate nu gestionăm noi parcarea. Spun din păcate pentru că sunt probleme și pentru că nu vin veniturile la aeroport. Noi am făcut demersuri pentru a repara parcarea”, a declarat directorul aeroportului David Ciceo.

Potrivit firmei care gestionează parcarea aeroportului, aceasta se află în plin prces de modernizare. În prima etapă au fost realizate lucrări precum: instalarea unor staţii de intrare Sense SI, ale unora de ieşire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor staţii de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România. 

Adauga comentariu