ÎN SFÂRȘIT! După trei ani de eșecuri, Radu Constantea își asumă ratarea promovării și PLEACĂ de la U CLUJ

În ciuda declarațiilor primarului Emil Boc care își manifesta susținerea și aprecierea pentru Radu Constantea, acesta a decis ca după trei ani ani în care Universitatea Cluj a ratat promovarea să își asume aceste eșecuri.

“Din poziția de președinte, îmi asum întreaga responsabilitate pentru neîndeplinirea obiectivului de a promova în Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj. Acest obiectiv rămâne valid și în viitor, având în vedere că FC Universitatea Cluj este în acest moment stabilă financiar, are un lot de jucători puternic și unit, un staff profesionist și o academie care crește jucători de mare talent, de care clubul trebuie să aibă grijă în continuare”, a declarat Radu Constantea.

Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marți, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziției de Președinte al FC Universitatea Cluj, deținută din august 2016 de Radu Constantea. Consiliul Director va convoca în perioada următoare Adunarea Generală a Asociaților FC Universitatea Cluj, care va decide viitorul clubului.

Constantea a precizat că în anul 2020 clubul a reușit să termine pe excedent bugetar, depășind efectele nefaste ale pandemiei, care a lovit puternic în fenomenul fotbalistic și în companiile care investesc în acest sport. De asemenea, un alt aspect care indică direcția sustenabilă de dezvoltare a clubului este faptul că, în concordanță cu planul asumat în 2016, FC Universitatea Cluj a reușit să mențină ponderea în buget a fondurilor publice la sub 38% în ultimii cinci ani, spre deosebire de majoritatea contracandidatelor la promovare din ultimele sezoane, unde fondurile publice reprezintă majoritatea covârșitoare a bugetului pe un sezon competițional. Totodată departamentul de Marketing & Vânzări al clubului a reușit în 2020 să genereze, din sponsorizare și publicitate, cele mai mari venituri din ultimii cinci ani.

În ultimele luni clubul s-a remarcat mai degrabă prin scandalurile din jurul echipei, stârnite de cei care își doresc să preia conducerea clubului. Un grup de foști jucători cred că pot să gestioneze mai bine situația de la U Cluj decât actuala conducere. 

Octavian Abrudean, fost jucător al Universității Cluj a transmis o scrisoare deschisă fanilor în care susține că Radu Constantea își dorește de 2 ani să se retragă de la echipă, iar acum când mandatul său se încheie nu vrea să îl mai prelungească. 

„Atât timp cât președintele în funcție îmi spune de 2 ani încoace că vrea să se retragă, și acum e mai hotărât ca niciodată să facă acest pas în 31 martie, când îi expiră mandatul, nu văd nimic greșit în a ne prezenta la o discuție privată în care să oferim o opțiune pentru viitorul clubului. Opțiune care poate să fie luată în considerare, sau nu, de către Consiliul Director. Oferirea unei alternative care să fie analizată nu înseamnă nicio presiune pentru nimeni” , susține Abrudean.

Încă de la preluarea clubului de către Primăriei și instalarea lui Radu Constatea, obiectivul a fost promovarea. Din păcate însă, în ciuda sumelor mari de bani investitie de municipalitate, clubul continuă să se zbată în Liga a doua. Cu siguranță că și foștii jucători și suporterii își doresc rezultate, iar o schimbare de management poate că este oportună.

Adauga comentariu