Sfârşit de mandat pentru procurorul de la Huedin care a colaborat cu Securitatea

Prim-procurorul de la Huedin, Petru Secan iese din mandat în ianuarie 2018. Despre acesta, Ziar de Cluj a scris în exclusivitate că a fost colaborator al securității încă din adolescență. 

În lista actualizată a Ministerului Public se arată că începând cu data de 17 ianuarie 2018 procurorul Petru Secan iese din mandatul de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. 

Potrivit legii, în urma unui raport și plan de management aprobat de CSM, după data mai sus menționată Petru Secan ar mai avea dreptul la încă un mandat în executivul de la Huedin, însă surse din magistratură susțin că odată cu dezvăluirea că a fost colaborator al Securității, șansele acestuia scad. Important de precizat este și faptul că despre documentul prezentat de Ziar de Cluj se știa la Ministerul Public încă din 2014. 

Într-o adresă marcată ca fiind din 2008 se recunoaște colaborarea lui Secan, care se derula după anumiți termeni: Secan transmitea anumite informații către Securitate, era obligat să folosească numele de cod MAXIM pentru a nu se găsi o legătură palpabilă între acesta și instituție ”mamă”. 

Citeşte şi: Prim-procurorul de la Huedin, ”fost colaborator” al SECURITĂȚII. Avea un nume de cod pe măsură (DOCUMENT EXCLUSIV)

 

Tot la începutul anului 2018 îi expiră şi mandatul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca tânărului Alexandru Horşia, numit de Traian Băsescu în urmă cu aproape 10 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla. În trecut, acesta a fost delegat și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba. În cazul în care nu i se prelungește delegația, acesta se întoarce la Gherla. 

Adauga comentariu