În sfârșit, AUDIAT. Liviu Bala, azi, în fața Instanței, despre cum l-a ”făcut” Șpan pe Cătălin Cherecheș: „Mi-a zis că avea două telefoane. Unul îl punea pe masă și cel cu care înregistra era în buzunar”

Cel mai ”important” martor din dosarul lui Cătălin Cherecheș a fost audiat, după aproape trei ani, la Tribunalul Cluj. Liviu Bala, fostul director executiv al clubului HCM Baia Mare a fost interogat timp de mai multe ore despre infracțiunile imputate primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Printre aspectele relatate de către Bala se numără și cum Șpan l-a înregistrat pe primar, folosindu-se de două telefoane: unul îl punea pe masa și altul îl ținea în buzunar.

 

(Sursa foto: ZiarMM)

Înregistrare ca la carte: telefonul paravan – pe masă, telefonul ”martor” – în buzunar

Deși își începe declarația cu afirmația că este nașul de cununie al lui Cistian Șpan – denunțătorul lui Cătălin Cherecheș, Bala l-a plasat pe acesta într-o lumină mai puțin favorabilă decât a lui Cherecheș. Mai mult, Bala a vorbit despre cum colabora Șpan cu DNA pentru dosarul lui Cherecheș.

„ De la Șpan știu că are două telefoane sau avea cel puțin la momentul la care cu unul din ele mi-a spus că îl înregistrează pe Cătălin. Unul îl ținea pe masă, unul îl ținea în buzunar, cu acesta din urmă efectuând înregistrările. Nu știu pe care din cele două l-a folosit în concret pentru înregistrare. Arat că Șpan mi-a spus “am două telefoane, când discutat cu Cherecheș un telefon îl țin întotdeauna pe masă, iar celălalt în buzunar cu care îl înregistrez”. Din câte rețin Șpan avea două Iphone-uri în concret nu știu pe care din cele două le-a folosit pentru înregistrare. De altfel nici nu știu ce tip de Iphone avea. Știu că era ultimul tip. Lui îi plăcea să folosească tableta, laptopul, celularele, se pricepea la tehnică.”

Cristian Span l-a inregistrat pe Catalin Chereches cu un telefon marca iPhone 5S. În urma probelor administrate de DNA Cluj, Cherecheș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție în repetate rânduri. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Cluj, fiind judecat de către magistratul Nora Boiciuc.

În prezent sunt audiați mai mulți martori care ar fi asistat la episoade în care Cătălin Cherecheș a finanțat diferite entități, cluburi de fotbal și ziare din Baia Mare. Avocatul acestuia și-a construit o apărare prin prisma faptului că sumele de bani pe care i le cerea Cristian Șpan- martorul denunțător, pentru HCM Baia-Mare, Cherecheș le dădea pentru că Primăria era acționar la acel club de fotbal, mutând discuția din zona de ”mită” sau ”sponsorizare” în cea a plăților legale.

Procurorul Ionuț Vasile (DNA Cluj) îl amenința cu ”colegii de la DNA Ploiești”

Liviu Bala susține că a fost contactat de DNA Cluj, prin procurorul Vasile Ionuț, exact în ziua în care era arestat Cătălin Cherecheș. Fiindcă nu răspundea la telefon, în următoarea dimineața a fost avertizat că va primi o vizită de la DNA Ploiești.

„În ziua în care a fost arestat Cătălin Cherecheș eram în drum spre Ploiești cu echipa de handbal urmând să aibă loc meci a doua zi în Cupa României. În următoarea dimineața a venit la mine Kotecz Daniel care mi-a spus că sunt căutat de procurorul Ionuț Vasile și că nu răspund la telefon și dacă nu răspund va trimite colegii de la DNA Ploiești să mă ridice. L-am sunat pe procuror și i-am spus că mă voi prezenta la sediul DNA CLUJ însă echipa de handbal are de susținut un meci în cupa României în seara acelei zile, după care mă voi întoarce la Cluj și voi merge a doua zi la sediul DNA. La 10 seara am plecat din Ploiești, am călătorit toată noaptea și a doua zi m-am prezentat la sediul DNA CLUJ .”, a declarat Liviu Bala, în timpul audierii de la Tribunalul Cluj.

Mai mult, acesta susține că s-a întâlnit cu procurorul DNA și la Sala Sporturilor din Cluj, unde a fost abordat să facă denunțuri împotriva lui Cherecheș. Bala vorbește despre cum era contactat să dea declarații în mai multe dosare instrumentate de DNA Cluj, inclusiv că a fost avertizat de procurorul Ionuț Vasile că va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.

„Cu procurorul Ionuț Vasile m-am mai întâlnit odată la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca și m-a întrebat dacă fac denunț împotriva lui Cherecheș dar nu legat de această cauză. Procurorul m-a sunat și m-a întrebat dacă vin la meci la Cluj, i-am spus că da și atunci ne-am întâlnit în parcarea din Sala Sporturilor. Și când ne-am întâlnit la Vâlcele procurorul mi-a cerut să fac denunț împotriva lui Cătălin Cherecheș. Am fost sunat de procurorul Ionuț Vasile și în cursul anului trecut și mi-a spus că  pentru declarația pe care am dat-o în celălalt dosar la DNA sunt suspectat de mărturie mincinoasă și că în prezentul dosar ar fi bine să dau declarația de așa manieră încât să reglez cele două declarații. I-am răspuns că din punctul meu de vedere am dat aceleași declarații, adică am declarat la fel în ambele dosare și că poate să îl contacteze pe avocatul meu”, a mai arătat acesta.

(Sursa foto, deschidere: Necenzurat.ro)

 

 

Adauga comentariu