Sesizat de Ziar de Cluj, Consiliul Județean Cluj constată un nou „jaf din bani publici” la DGASPC: Centrul Gavroche, reabilitarea ilegală a unui imobil revendicat

Cu întârziere, dar Consiliul Județean Cluj reacționează la sesizările primite din partea Ziar de Cluj și, prin verificările întreprinse, confirmă informațiile noastre, obținute din partea unor persoane din sindicatul DGASPC. 

În data de 18 iulie, printr-o adresă oficială, am solicitat reprezentanților Consiliului Județean Cluj să ne confirme sau să ne infirme dacă, într-adevăr, directorul Tămaș a realizat modernizări de sute de mii de lei într-o clădire retrocedată din incinta Direcției (corp F, strada Eremia Grigorescu nr. 37-39), clădire care a fost în curs de retrocedare către Episcopia Romano-Catolică și care nu a fost preluată de către Episcopie pentru că în imobilul aceasta, pe două etaje, erau cazați copii în regim familial. Conform sursei noastre din cadrul DGASPAC, romano-catolicii au lăsat Direcției clădirea tocmai pentru a putea fi, în continuare, folosită pentru copii, însă Tămaș a scos copiii din acea locație, pe care a transformat-o în clădire de birouri, realizând, în plus, și ample lucrări de modernizare, cu toate că legea spune clar că în sistemul bugetar administratorul imobilului nu are dreptul să facă nicio investiție dacă clădirea nu e în proprietatea instituției.

După ce sâmbătă, 23 iulie, am publicat un material legat de situația clădirii Corp F, din incinta DGASPC, astăzi, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean au venit cu precizări care confirmă afirmațiile sursei noastre din cadrul DGASPC:

„Un nou jaf din bani publici! Conducerea DGASPC a decis să investească sume considerabile în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Gavroche, imobil revendicat de Arhiepiscopia Romano-Catolică încă din anul 2003, deși legea interzice efectuarea lucrărilor de investiții care cresc valoarea economică a clădirii. 

În acest context, fiind vorba de un imobil revendicat, se puteau executa cel mult lucrări de întreținere, necesare funcționării activității cotidiene pentru menţinerea parametrilor funcţionali și NU lucrări de investiții, conform Ordinului MFP nr. 1917 din 12.12.2015 pentru aprobarea normelor metodologice privind organizarea și conducerea contabilității instituțiilor publice. 

Pentru un imobil asupra căruia planează incertitudinea în ceea ce privește rămânerea în patrimoniul județului Cluj, cheltuielile efectuate în ultima perioadă au majorat costul activului fix (s-au executat lucrări de reabilitare termică exterioară, înlocuire tâmplărie, zugrăveală completă fără acordul Consiliului Județean Cluj).

Județul Cluj nu-și permite să facă un astfel de cadou unor privați, din bani publici și să facă reabilitări complete ale unor imobile revendicate. 

Este ilegal ca acești bani plătiți firmelor de casă ale DGASPC, care contribuie indirect la îmbogățirea clientelei politice, să fie deturnați de la persoanele aflate în nevoi, respectiv de la angajații onești ai instituției.

S-a solicitat astăzi către DGASPC să ne comunice care este suma investită în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Gavroche. 

Consiliul Județean Cluj susține cu tărie îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților și condițiile de trai ale beneficiarilor, sub rezerva păstrării respectivelor investiții în patrimoniu.

Astfel, fiecare leu plătit ilegal de conducere este furat din buzunarul angajaților DGASPC Cluj, motiv pentru care toate lucrările care nu sunt pentru întreținere și menținerea parametrilor funcționali, vor trebui recuperate!”

Comentarii

sas

25.07.2016 19:42

NOI ANGAJATII FARA PUTERE DIN DIRECTIE  NU E CORECT SA FIM PEDEPSITI PT CEVA CE NU A DEPINS DE NOI, . CEI CARE AU SEMNAT SI-AU ASUMAT, SA RASPUNDA. 

o ce veste minunata

26.07.2016 09:03

cine semneaza sa plateasca domnilor..........cu ce am gresit noi ,,prostimea,, ca uni fac lucrari de intretinere la cladiri retrocedate,,desi e ilegal. Cu bani investiti acolo puteau construi cladiri noi ca sa imbunatateasca standardele de calitate pentru beneficiari si atunci erau legali. Din pacate, conducerea a investit mai mult in angajati decat in beneficiari....partea sociala a fost uitata in acesti ani. DACA SE AJUNGE SA NI SE IMPUTE ANGAJATILOR BANI CARE IAU CHELTUIT ALTII FARA CAP SI IAU DAT LA FIRME PRIETENOASE.........IESE SCANDAL MARE!!!

veres anisoara maria

01.08.2016 09:06

Cu siguranta angajatii de rand,eductorii unitatilor componenete din d.g.a.s.p.c.nu cunosc amanunte si conditii legale de executare a lucrarilor de reabilitare din cadrul cladirilor unde isi desfasoara activitatea insa stiu sigur de abuzul contra lor cand guvernul sustinut de minunatul domn tise le-a furat 25% din venituri pentru a sustine o cauza aparent nobila,insa care s-a dovedit un mijloc josnic de imbogatire a unor demnitari aparuti in mass media ca urmariti DNA si care chiar daca "au rezolvat disculparea",in mod cat se poate de legal si aparent legal ,vor ramane in istoria neamului romanesc drept cei care au calcat in picioare demnitatea dascalului,respectiv educatorului ,care are vina de a fi bugetar ,lasandu-l ca sacrificat,in timp ce adevaratii jefuitori ai bugetelor se bucura de imunitate sau functii publice;si fara a lua apararea domnului tamas pot afirma ,cu siguranta ,ca a incercat in perioada sa de mandat sa ofere incredere si stima de sine angajatilor din subordinea sa,lucru de care respectuosul domn tise a uitat ,cand o aplauda pe madam udrea si pe vrednicul "nost"primar boc,pe vremea cand era prim ministru si era sub emblema"sa traiti domn'sef"ORICAT DE MARE AR FI POLEMICA PARTIDELOR FACE-TI BINE DOMNILOR CONSILIERI SI LUATI IN CONSIDERARE BINELE IN TOATEASPECTELE SALE,PER ANSAMBLU SI NU INTERESELE PERSONALE SAU POLITICE,MANATI DE ORGOLII PERSONALE SAU DE PARTID DEOARECE AVETI NEVOIE DE NOI,PENTRU CA INAINTE DE TOATE TREBUIE SA FITI OAMENI IN CARE PRIMEAZA INTERSUL IUBIRII FATA DE APROAPE MANIFESTAT MODERN PRIN DIVERSE FORME SI CARE PRIN HOTARARI PATIMASE SI POATE CHIAR LEGALE POT DAUNA INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI SI CETATEANULUI PE CARE SE PRESUPUNE CA IL REPREZENTATI 

Adauga comentariu