Servinstal primește 271 543 de lei în fiecare an pentru a lăsa în paragină fântânile arteziene peste iarnă

În total, în Cluj-Napoca sunt 14 fântâni arteziene: în Parcul Central, în faţa Prefecturii, în Piaţa Avram Iancu, în Piaţa Mihai Viteazu, în parcul de joacă de lângă Cluj Arena, lângă Complexul Minerva, lângă Complexul Union, în Piaţa Gării, în spatele bisericii Sf. Petru din Mărăşti, pe bulevardul Eroilor două, în Piaţa Unirii, în Parcul Rozelor, în Parcul Tulcea şi în Parcul Farmec. 

Toate fântânile şi problemele care pot să apară la acestea cad în sarcina Servinstal Import Export SRL, companie care are un acord cadru de prestări servicii încheiat cu municipiul Cluj-Napoca, dar şi mai multe contracte subsecvente. 

Cât primeşte Servinstal pentru întreţinerea fântânilor, a cişmelelor şi a flăcărilor de veghe? 271.543 lei, în fiecare an! Dacă facem un calcul scurt, firma primeşte peste 22.500 de lei în fiecare lună, inclusiv iarna, pentru ca fântânile să funcţioneze şi să arate bine. Felul în care angajații Servinstal îşi fac treaba sau nu se poate observa în imaginile de mai jos. Astfel arată fântâna arteziană din fața Prefecturii:

Teoretic, acum fântânile au intrat în conservare. Asta înseamnă că subansamblurile prin care ţâşnea apă au fost demontate spre curăţare, reparare, şi că vor fi remontate în primăvară, când va trece perioada de îngheţ-dezgheţ. Însă fântânile au fost lăsate de izbelişte, murdare şi fără nicio protecţie în faţa intemperiilor. 

 

Adauga comentariu