În septembrie, întreaga țară va fi cu ochii pe Cluj-Napoca. Turul României va trece și anul acest prin oraș

Cea mai importantă competiție sportivă română de ciclism, se va defășura anul acesta între 8 și 13 septembrie. Dacă anul trecut startul s-a dat din Cluj-Napoca, anul acesta, cicliștii vor trece linia de finish în cea de-a doua etapă competițională.

Spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta va avea loc și o cursă prolog în Timișoara, dat fiind faptul că orașul va fi Capitala Culturală Europeană în 2021.

Etapele Turului României:

Etapa 1: Timișoara - Oradea
Etapa 2: Oradea - Cluj-Napoca
Etapa 3: Târgu Mureș - Lacul Sf. Ana
Etapa 4: Brașov - Transfăgărășan - Curtea de Argeș
Etapa 5: București

Aproximativ 120 de cicliști români și străini, împărțiți în peste 20 de echipe, vor participa la eveniment. Concurenții vor ajunge în Cluj-Napoca în 10 septembrie, iar traseul va fi:

Calea Baciului – strada Transilvaniei – strada Tudor Vladimirescu – strada Tăietura Turcului – strada Gen. Eremia Grigorescu – strada George Enescu – Piața 14 Iulie – sens giratoriu – strada Giuseppe Garibaldi – Splaiul Independenței – strada George Coșbuc, cu sosire în dreptul Complexului Cluj Arena.

La aproximativ ora 16:45, pe platoul pietonal dintre Complexul Cluj Arena și BT Arena va avea loc și festivitatea de premiere a etapei, în cadrul căreia vor fi oferite tricourile câștigătoare:

  • tricoul galben pentru liderul clasamentului general
  • tricoul alb pentru cel mai bun U23
  • tricoul roșu pentru cel mai bun sprinter
  • tricoul verde pentru „King of the Mountain”
  • tricoul albastru pentru cel mai bun român

Organizarea de anul acesta a fost cu emoții din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, pentru că marile țări europene au ales să organizeze, totuși cele mai importante competiții de ciclism, precum Turul Franței, Turul Italiei, etc, Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Tineretului Și Sportului, au decis să organizeze, totuși, competiția, însă în condiții speciale.

„Cu mult entuziasm facem acest anunț: Turul României se va desfășura și în acest an, deși aveam emoții legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediția cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca și până acum, atât amatorilor de ciclism, cât și profesioniștilor din țară și din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în 5 etape, care trece și prin Transfăgărășan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult și spiritul de echipă, forța și curajul în depășirea propriilor limite. (...) Încă nu știm dacă vom putea să organizăm concursul cu spectatori în contextul dat, însă promitem să ne revanșăm prin transmisiuni zilnice în direct”, a declarat Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism.

Astfel, competiția care se va întinde pe 800 de kilometri va putea fi urmărită online, atât pe rețelele de socializare, cât și pe site-ul oficial al competiției.

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Concursul s-a desfășurat pentru prima dată în anul 1934, pe o distanță de 1026 de kilomteri împărțiți în 7 etape. În acel an, România a devenit a 6-a țară din lume care organizează un astfel de tur, anual. 

Adauga comentariu