Seplecan vrea o masina mai buna decat cea a predecesorilor sai. Ciceo il paraste la prefect

David Ciceo, directorul Aeroportului International Cluj, arata intr-o adresa dedicata prefectului si Consiliului Judetean Cluj ca nu poate onora solicitarile lui Mihai Seplecan, presedintele CJ, de a schimba Touaregul cu care s-au plimbat pana acum trei presedinti de CJ, cu altul mai nou. Se pare ca masina pe care au folosit-o sefii judetului pana acum era furnizata de aeroport, si, potrivit lui Ciceo, Seplecan a facut “nenumarate presiuni” pentru a-i fi schimbata masina.

“Dupa cum vi s-a transmis in repetate randuri nu este posibila cedarea acestuia din motive ce tin de securitate aeroportuara: autoturismul (cel nou – n.red.) a fost achizitionat din tariful de securitate aeroportuara si poate fi folosit doar in scopul asigurarii activitatilor ce tin de securitate aeroportuara”, arata Ciceo in adresa.

Printre presiunile despre care vorbeste directorul aeroportului s-ar numara si invocarea faptului de catre Seplecan, ca detine atat functia de sef al Consiliului de Administratie cat si cea de director general, ceea ce ar fi ilegal.

“Dupa cum v-am comunicat in repetate randuri, mentionam din nou ca detinerea simultana a acestor functii este conforma cu legislatia in vigoare. Astfel, consideram ca solicitarea dumneavoastra este una abuziva si reprezinta o presiune in contextul contestarii posibilitatii de a detine de catre directorul general si functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Mentionam ca actiuni de asemenea natura afecteaza in sens negativ activitatea aeroportului si siguranta activitatilor de aviatie civila in sensul reglementarilor europene in vigoare”, se mai arata in adresa.

In replica, Mihai Seplecan neaga prin intermediul unui comunicat de presa acuzatiile care i se aduc.

“Autoturismul Volkswagen Touareg de la Aeroportul International Avram Iancu Cluj a fost, inainte sa fiu eu presedinte al Consiliului Judetean Cluj si la dispozitia altor presedinti. Apoi a fost predata Aeroportului in functie de cum s-a terminat mandatul acestora. Acum trei luni, prin contract de comodat, am preluat eu masina. Cum nu au cerut predecesorii mei sa le fie schimbata masina cu alta, nici eu nu am intreprins nici un demers in acest sens. Cu atât mai putin folosindu-ma de dubla calitate a domnului David Ciceo. Domnia sa sustine, inclusiv in scris, ca se afla in legalitate, Legea, in schimb, il contrazice.

In cuprinsul Ordonantei de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, la articolele 18 si 19 se prevede clar ca “in cazul delegarii atributiilor de conducere, potrivit dispozitiilor art. 18, presedintele consiliului de administratie nu poate fi numit si director general al regiei autonome”. Situatie in care se afla si domnul David Ciceo –presedinte al consiliului de administratie si director general al Aeroportului International Avram Iancu Cluj.

Intreb: cum sa pun presiune pe cineva sa respecte legea? Aplicarea legii nu reprezinta nici obiect si nici subiect de “...nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean...” pentru obtinerea vreunui autoturism de la Aeroportului International Avram Iancu Cluj, regie aflata in subordine, ci strict aplicarea legii, dupa cum am promis ca voi face, indiferent de situatia cu care ma confrunt, indiferent de presiunile care se fac asupra mea, indiferent de acuzatiile care mi se inventeaza, indiferent de supararile pe care le produc. Pentru acuzatii de “...nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean....” exista institutii abilitate, nu am altceva ce sa comentez. Mai mult, am returnat Aeroportului chiar si masina obtinuta la instalarea in functie”, arata Mihai Seplecan.

Adauga comentariu