Seplecan a sarbatorit degeaba la Toulouse. Lupta pentru sefia CJ continua

Scenariul se repeta la Consiliul Judetean Cluj. In sedinta de ieri Ioan Oleleu a fost revocat din functia de vicepresedinte iar Mihai Seplecan a fost votat cu 19 voturi pe locul ramas vacant. Cu toate acestea hotararea de CJ prin care Mihai Sepelcan primeste atributii de presedinte pare a fi nula de drept. 

Conform prevederilor legale, atributii de presedinte poate sa primeasca doar un vicepresedinte in functie, iar la data si ora aprobarii hotararii prin care Mihai Seplecan primeste atributiile de presedinte nu era redactata hotararea de Consiliu Judetean prin care era numit vicepresedinte, pentru a putea fi comunicata. Iar actele administrative cu caracter individual intra in vigoare de la data comunicarii sub semnatura destinatarului, atrag atentia social democratii intr-un comunicat de presa.

Mihai Seplecan a sarbatorit pana tarziu la restaurantul Toulouse numirea in functia de vicepresedinte cu atributii de presedinte, insa degeaba. Judetul este condus in continuare de UDMR-istul Vakar Istvan.

“Este vorba de doua acte. A preda atributiile de presedinte se poate face in sedinta prin votul majoritatii consilierilor activi catre unul dintre vicepresedintii in functie", a subliniat Vakar.

Mihai Seplecan a fost ales in functia de vicepresedinte, dar actul administrativ de intrare in activitate, in a fi vicepresedinte efectiv a CJ isi face efectul doar din momentul comunicarii. Momentul comunicarii este momentul redactarii si semnarii, de catre presedintele interimar Vakar Istvan si de catre secretarul judetului a hotararii si inmanarii acesteia cu semnatura de predare-primire catre cel caruia i s-a dat aceasta hotarare.

Actualul presedinte interimar Vakar a incercat sa le furnizeze o solutie prin care sa se intre in legalitate, astfel incat Mihai Seplecan sa fie vicepresedinte cu atributii de presedinte.

“Le-am spus sa introduca un termen prin care, sa se specifice ca hotararea prin care Mihai Seplecan primeste atributii de presedinte, intra in vigoare de la o anumita data. Era perfect valabil. Pe mine nu ma intereseaza cine e presedinte si cine e vicepresedinte, important e sa nu blocam institutia, acolo sunt proiecte pe fonduri europene, sunt termene, sunt acte de semnat ”, a declarat Vakar Istvan.

Pentru ca sa isi indeplineasca visul, Mihai Seplecan trebuie sa mai astepte inca o sedinta de consiliu. Pana atunci Consiliul Judetean este condus de Vakar Istvan.

“In mod normal este nevoie de inca o sedinta pentru a putea prelua functia de vicepresedinte cu atributii delegate de presedinte. Asta cu conditia sa ramana vicepresedinte la acea data convocarii sedintei. E posibil ca Mihai Seplecan sa nu mai  fie vicepresedinte la urmatoarea sedinta: Institutia Prefectului poate sa atace din nou in Contencios-Administrativ numirea sa. Din punct de vedere administrativ am ramas sa semnez, am drept de semnatura si totul merge inainte”, a declarat penrtu Ziar de Cluj Vakar Istvan.

Aflat in vizita la manastirea Nicula pentru a pregati organizarea sarbatorii de Sfanta Marie in 15 august, consilierul Mihai Seplecan nu a dorit sa comenteze in nici un fel cele intamplate ieri la sedinta de Consiliu Judetean.

“Nu stiu, nu comentez nimic. Eu imi continui deocamdata actiunile si activitatile mele. Am fost la manastirea Nicula sa intreb cu ce ii putem sprijini pentru hramul Sfintei Marii. In rest, Instanta, Prefectura si cei abilitati se vor ocupa. Am depus juramantul, am drept de semnatura si de decizie ca vicepresedinte abia cand primesc decizia de la secretariatul judetului. Se va face o sedinta extraordinara ulterioara si voi primi atributiile de presedinte interimar”, a declarat Mihai Seplecan.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

Horea B.

01.08.2014 16:30

Stimate domnul Klaus Johannis, va scriu asa pentru ca nu am primit niciun raspuns la emailul trimis pe adresa partidului, speram din tot sufletul sa dati dovada de intelepciune si sa-l retrageti pe acest domn din lupta pentru sefia consiliului judetean. Ma simt umilit ! Prin aceasta alegere ati dovedit ca nu sunteti altfel decat ceilalti politicieni. Pacat ! Intentionam sa va votez. Cum as mai putea sa fac asta cand pentru prima data un lucru nemtesc s-a dovedit o lucratura romaneasca. Fara niciun pic de respect, Horea B.

adi

01.08.2014 17:56

seple esti vanitos si iti doresti o funcvtie peste capacitatile tale. pacat. vom avea de suferit noi pt ca nu vei fi capabil sa descalci drumul ponor, graoape de gunoi si ce sa mai zic de aeroport

marius

01.08.2014 19:13

Si eu ma simt umilit si jignit ca un astfel de specimen e in fruntea judetului.

adina

01.08.2014 19:43

Subscriu in totalitate celor spuse de Horea B.Dezamagire e putin spus fata de ce simt,domnule Johannis. 

Alin

02.08.2014 09:51

Szeplekan e numele corect de unde tot scrie presa Seplecan,doar il cunosc sau poate si-a schimbat numele

Protonic

04.08.2014 11:25

Eu ce sa mai zic, care ma simt umilit de 25 de ani incoace, caci tara si Clujul sunt conduse de idioti.

Adauga comentariu