Seplecan: S-au triplat datoriile Clujana in ultimii doi ani

Mihai Seplecan, presedintele executiv al ACL, acuza conducerea fabricii de incaltaminte Clujana de abuz in serviciu si solicita un audit din partea Consiliului Judetean. Acesta spune ca in ultimii doi ani, de cand este director Puiu Dorinel Sumlea, agreat de PSD, datoriile societatii s-au triplat.

„In doi ani de cand este la cheremul directorului numit politic Puiu Dorinel Sumlea, s-a reusit triplarea datoriilor. Daca la data de 01.10.2012, situatia datoriilor era de circa 1 milion de euro, in marea lor majoritate catre ANAF, la data de 01.10.2014 s-a ajuns la 3 milioane de euro datorii. In ciuda faptului ca directorul de cumetrie politica s-a angajat, prin contract, ca datoria de 1 milion de euro va fi redusa cu 10% in primul an si cu 15% in al doilea an de mandat”, a subliniat Seplecan.

Mai mult, directorul este acuzat ca refuza membrilor Consiliului de Administratie accesul la informatiile financiare.

„Directorul considera “Clujana” mosie personala. In acest sens a perfectat si semnat contracte economice care produc pierderi si prejudicii societatii din administrare, fara sa le prezinte CA sau AGA in conditiile prevazute de catre art. 52 din OUG 109/2011. Aici intra si prelungirea cu de la sine putere, pe o perioada de 5 ani, a contractului magazinului deschis in Mall-ul Polus, desi acesta produce anual mari pierderi, precum si transformarea societatii in rezervor de sinecuri politice pe bani publici. Pe functii bine platite a angajat agenti de vanzari – desi fabrica produce in lohn, ce anume sa vanda? -, sefuti de servicii si subservicii si directorasi. Fara nici o justificare conform legislatiei in domeniu (a se vedea art. 9 din OUG 26/2013), avand in vedere ca personalul productiv a ramas sensibil constant ca numar, iar productivitatea muncii a scazut atat in 2013, cat si in 2014. La aceste cheltuieli salariale, crescute in ciuda prevederilor legii, se adauga plimbarile in delegatii prin strainatate pe banii societatii si fara aprobarea CA. Pe diurne duble fata de prevederile legii si pe rezultate zero. La acestea se adauga si instigarea la evaziune fiscala. Din dispozitia mosierului Puiu Dorinel Sumlea, se fac livrari catre clientii favorizati, cu toate ca acestia au datorii fata de societate – asa s-a ajuns la cresterea creantelor cu 150% la 31.08.2014, fata de 30.09.2013.”, mai arata Seplecan.

De asemenea, potrivit lui Seplecan, Sumlea a transmis catre CJ Cluj un raport fals din care reiesea ca si-a indeplinit obiectivele de performanta pe anul 2013 cu 105,3%, cand in realitate gradul de indeplinire era de 50-60%. Asta numai ca sa isi primeasca salariul integral.

„Solicit audit din partea CJ Cluj pe activitatea societatii, anchetarea tuturor situatiilor descrise, precum si sesizarea organelor abilitate in investigarea acestor abuzuri”, a conchis presedintele executiv al ACL.

 

Comentarii

Clujean

09.03.2015 14:55
Domnul Dorinel/Dorel este foarte influent, se pare ca a castigat si procesul cu proprietarii apartamentelor din cele 4 blocuri de pe strada Stefan Metes care nu pot sa circule pe un drum care se afla in proprietatea lor, avand "influentele". Practic e un baron de cluj...

Adauga comentariu