Seplecan: Ranchiunele personale ale lui Raed Arafat lasa Clujul fara elicopter SMURD

Copresedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, il acuza pe secretarul de stat Raed Arafat de minciuna si impunerea discretionara a ideilor in alocarea la Jibou a elicopterului SMURD. De fapt, spune Seplecan, Arafat uraste Clujul, acesta fiind adevaratul motiv pentru care a vaduvit centrul universitar de elicopter.

“Vreau sa aduc in discutie parametri tehnici care-i dau peste cap argumentatia si i-o pun sub semnul minciunii. Prima si cea mai flagranta smecherie este falsa justificare a plasarii elicopterului SMURD in “centru” la Jibou, când distanta in linie aeriana de la Cluj acolo este de 7 minute. Numai ca aceasta devine de 14 minute cel putin, având in vedere ca facilitatile de alimentare ale aparatului sunt la Cluj si nu la Jibou. Cum, de altfel, tot aici sunt si service-ul si mentenanta, precum si restul de facilitati care permit ridicarea elicopterului in aer la urgente pe vreme rea precum ninsoare abundenta sau ceata. La Aeroportul International Cluj exista inca din 2008 o unitate speciala de elicoptere MIRA, cu toate facilitatile si personalul calificat necesare interventie – amplasata aici si nu “in centru” la unitatea de pompieri din Jibou, unde de abia acum se pun in discutie sumele necesare construirii unui hangar de depozitare si a facilitatilor”, subliniaza Seplecan.

Liderul PNL mai spune ca Arafat de fapt isi alina ranchiunele personale si a decis alocarea elicopterului la Jibou pentru a-i pedepsi pe clujeni.

"De fapt domnul Raed Arafat uraste Cluj-Napoca. O data pentru betele in roate pe care i le-a bagat in roate ex-primarul Gheorghe Funar pe vremea cand incerca sa puna bazele SMURD in municipiu. In schimb iubeste Târgu-Mures, municipiu in care a fost primit cu bratele deschise si in care si-a dezvoltat afacerea. in plus, domnia sa tocmai ce a declarat ca ar fi fost “alungat” de la UMF Cluj, de unde a trebuit sa plece, pentru ca i s-a spus ca reduce punctajul Universitaţii prin faptul ca nu are doctorat. Asta ar putea explica de ce, desi toate Spitalele cu profil universitar sunt la Cluj-Napoca, s-a ales, totusi, Jiboul – tare ma tem ca domnul Raed Arafat se foloseste de functie pentr a-si alina ranchiunele personale. De fapt asistam la inca o actiune de pedepsire a clujenilor. Nemultumirile PSD fata de modul in care clujenii nu inteleg sa se alinieze politic si sa voteze candidatii acestei formatiuni politice, se impletesc armonios cu ranchiunele personale ale domnului Raed Arafat. Din pacate toate acestea se fac pe bani publici”, a mai transmis Seplecan.

Potrivit statisticilor ultima interventie a unui elicopter SMURD din judetul Salaj a fost in iulie anul trecut pentru un barbat accidentat intr-o balastiera si o fetita de 2 ani, victima a unui accident rutier. Anterior au mai fost doua solicitari in luna ianuarie pentru doi bebelusi. Din 4 victime, 2 au fost tratate in final tot la Cluj-Napoca, iar una la Bucuresti, cu tranzit pe Aeroportul International Cluj.

Comentarii

Florina

12.01.2015 11:43

Mda... Marele centru medical Jibou! Cei ce au de suferit nu sunt clujenii. Ei, de bine de rau, ajung si cu ambulanta intr-un serviciu medical,  in timp util. Problema e pentru cei din județele din regiune, care au acces limitat/ greu la serviciul medical de înaltă specializare. Pacat ca orgoliul personal îi afectează judecata managerială!

Floreacioaca

12.01.2015 16:45

seplecaneeee....da,da,asa cu ,,s,, mic.....esti un mare ZERO pe langa acest OM !!! Nici sa nu-i pronunti numele !!!!   Acuma ai iesit la ,,prima pagina,, ? Sau cineva te-a pus sa ,,ataci,, ?

yusuf

13.01.2015 15:25

moarte arabilor spurcati nespalati fanatici vagabonzi lenesi....... si tie Floreacioaca!!! 

Sanyi

12.01.2015 19:46

Daca este adevarat, este dovada unui mod de gandire cel putin jenant. Pe de alta parte, multumiri (din nou) "domnului" funar !

Vasile

13.01.2015 09:10

Seplecan ,,paduchele''cu studii la Brasov la f.f.,lingau,tradator....nivelul lui,comparativ cu al doctorului Raed este 0,daca ar avea PNL oameni ca Raed nu ca si Seplecan ar putea guverna tara.Sper ca noul presedinte al tarii sa curete PNL de nulitati gen Seplecan.

Adauga comentariu