Seplecan pleaca de la Consiliul Judetean

Institutia Prefectului a atacat azi la Tribunalul Cluj hotararile Consiliului Judetean de eliberare din functie a vicelui Ioan Oleleu, precum si  hotararea de numire a lui Mihai Seplecan in locul acestuia.

Prefectul judetului Cluj a atacat in contencios administrativ  in cursul acestei zile la Tribunalul Cluj hotararile 169, respectiv 178 ale Consiliului Judetean. Prefectul considera ca pentru schimbarea din functie a vicepresedintelui Ioan Oleleu motivele completarii ordinii de zi a sedintei ar fi fost nejustificate.

“Schimbarea din functie a vicepresedintelui nu era o urgenta, astfel incat sa fie pusa in discutie  in completarea ordinii de zi, iar pentru  acest aspect prefectul a decis atacarea in instanta”  a declarat sefa cancelariei prefectului, Anamaria Danciu.

Cat priveste hotararea 178, de numire in functia de vicepresedinte a lui Mihai Seplecan, prefectul Gheorghe Vuscan a considerat ca motivele convocarii sedintei extraordinare nu au fost intemeiate.

Hotararea 170 a Consiliului Judetean, adoptata in aceeasi sedinta ordinara, nu a fost atacata. Aceasta avea ca obiect atribuirea functiei de vicepresedinte unui consilier judetean, in speta consilierului PDL Horatiu Catarig.

In  situatia  creata, cele doua  hotarari  ale Consiliului Judetean, de  revocare din functie a  lui Ioan Oleleu respectiv, de numire in locul acestuia  a lui Mihai Seplecan sunt nule pana la finalizarea procesului.

Mihai Seplecan, vicepresedinte al CJ pentru o saptamana, a declarat pentru Ziar de Cluj ca va respecta legea si va elibera biroul atunci cand i se va cere.

“Voi pleca in momentul in care aparatul CJ imi va aduce la cunostinta in scris aceasta decizie. Ma voi conforma si voi respecta legea. Voi consulta si avocatii, este posibil sa facem o plangere penala in ceea ce priveste decizia prefectului, decizie care ar trebui sa ridice semne de intrebare, deoarece vine la 10 minute dupa ce am trimis comunicat ca maine vreau sa merg pe santierul Centrului de Deseuri”, a spus Seplecan.

Liberalul este convins ca a inceput sa deranjeze anumite medii, avand in vedere ca, spune el, a inceput sa aiba discutii cu regiile si companiile subordonate, dar si cu sefii de birouri pentru a vedea starea de fapt si masurile care se impun pentru o mai buna functionare a Consiliului Judetean.

“Acest demers este abuziv si este impotriva cetatenilor. Ramanem cu o majoritate de 19 voturi si nu inteleg de ce PSD si PC continua sa tina asa de tare de aceasta pozitie. Trebuie sa inteleaga ca s-a facut o noua majoritate si nu vor mai putea ocupa aceasta functie. In urmatoarea sedinta ordinara, din luna iulie, voi fi repus in functia de vice si voi primi si atributiile de presedinte. E o chestiune de cateva zile. Le e frica de un tanar nepatat si incontrolabil? Deranjez ca am vrut sa vad ce se intampla la groapa de gunoi? Am deranjat ca am inceput sa merg pe la regii, ca am inceput sa cer puncte de vedere in scris? Am cerut corectitudine, lege, seriozitate, munca, suflet ,caracter. Nu am fost lasat sa pun lucrurile pe fagas, sa scot neregulile la iveala”, a subliniat Mihai Seplecan.

La randul sau fostul vicepresedinte, Ioan Oleleu este rezervat.

“Nu am fost anuntat pe cale legala. Este o institutie publica, cu reguli si cu legi. Pana nu voi primi o instiintare oficiala nu am sa merg sa bat pe la usi, asa cum a facut Seplecan. Voi respecta legile in vigoare, in mod sigur cei care sunt in masura sa le puna in aplicare o vor face”, a declarat Oleleu.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

Ana

18.06.2014 15:29

Haideti sa fim serios, intelege lumea ca s-a format o noua majoritate, insa nu e nimic de inteles in faptul ca dai asa, pur si simplu un om de pe functia sa doar pentru ca voi aia mai multi nu agreati fata lui. Asta e absurd si sunt convinsa ca instanta il va pune pe Ioan Oleleu inapoi in functie. 

Seby

18.06.2014 15:34
"nepatat"? poate, au mai fost si altii curati... urma sa isi bage probabil mainele pana la coate in buzunarele clujenilor sau mai adanc, pana mergea dupa Uioreanu, dar raul e facu si merge cateva luni la Gherla iar clujenii traiesc cu consecintele mai departe si cu siguranta mai mult....

Diana

18.06.2014 17:34

Domnul Seplecan a inceput sa si ameninte cu plangere penala! Ce patetic!!!!!!! Si cu ce obiect faci plangere penala? Pentru ce motiv intemeiat? Cred ca asta e reactia lui la orice eveniment negativ care i se intampla. Institutia Prefectului isi utilizeaza dreptul oferit de a actiona in instanta orice hotarare ce-i contravin. Mare e gradina Domnului! Deagaba ati facut o noua majoritate, domnule Seplecan, daca aceasta nu este una in interesul cetateanului, ci in interesul vostru si a jocurilor politice pe care le faceti. In loc sa vezi starea de fapt a tuturor institutiilor subordonate Cj, mai bine ai veghea la interesul cetateanului, dar ma rog, dorinta de afirmare este prea mare. Dar nu uita Domnule Seplecan, de unde ai plecat! 

Lae

18.06.2014 18:59

"Mihaela dragostea mea" loveste din nou !

Tudor

18.06.2014 20:09

Auzi ma avortonule politic, tu sa-ti faci ordine tie, câte contracte ai avut cu primăriile, de câte ori ai fost la serviciu.ai votat Oleleu vicepreședinte necoptule, acum lingi ce ai scuipat, te vrei neaparat șef, uitate in oglinda si in creier, dacă i-l ai, si vezi nimicuri.

seplecan pelican

18.06.2014 20:55

seplecane sobolane du-te unde si-o dus mutu calu. Esti pasta, lasa-ne, tu nu meriti sa fi nimica ma, uratule. Nu ti rusine sa tinzi la functii mari?? Nu ai fost in stare sa ai o nevasta ma. Nu esti in stare sa satisfaci o femeie pana la capat, deaia f..... grase ..omu cu un singur ou....tradatorule. nu stiiiii nici sa ai bun simt, tu si politica, pdl nu te sustine, numa nu o avut alt fraier deocamdata. pleaca acasa analfabetuleeeee si afemeiatule!!!!!!

Radu

19.06.2014 09:09

Din ciclul "Comunistii nu renunta" prefectul comunist trage cu dintii sa-si pastreze omul Partidului Hotilor in functia de vice.

mircea

19.06.2014 09:47

Eu l-as fi lasat in pace pe analfabetul ala...la cat ii de dobitoc, prost si ingamfat in maxim 3 luni era coleg cu Uioreanu. Ala ce ii futea femeia in timp ce el isi facea PR la nunta "secolului" si-l lasa in pace sa zambeasca si sa se tina de mana fericiti, asa trebuia sa faca si Vuscan...sa-l lase in pace si sa moara singur.

costea m

30.06.2014 10:47

Szepleeee!!!  dute-n ma-ta!!

Adauga comentariu