Seplecan a mintit, dar nu demisioneaza. Nimeni nu se supara

A trecut o saptamana de la momentul in care Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a fost prins cu minciuna atunci cand declara, pentru un jurnalist Ziar de Cluj, ca a fost calatorul cu numarul un milion care a trecut anul acesta prin Aeroportul International Avram Iancu Cluj si ca a cedat premiul unei angajate a Bancii Transilvania. De atunci, atat fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, dar si senatorul Marius Nicoara si intreaga organizatie PSD Cluj i-au cerut tanarului liberal demisia. Cu toate acestea, Mihai Seplecan sta ferm pe pozitii. 

Senatorul Marius Nicoara, seful PNL Cluj, isi cerea saptamana trecuta scuze in numele tanarului liberal, spunand ca “daca ar avea onoare, Mihai Seplecan si-ar da singur demisia”. Mai mult, acesta declara ca va discuta despre gafa lui Seplecan la nivelul Biroului Politic Municipal, dar si cu liderii Partidului National Liberal de la Bucuresti. 

“Am spus atunci ca la indemana domnului Seplecan exista chiar si instrumenul demisiei de onoare, in contextul in care Alin Tise ii cerea demiterea, demisia sau retragerea sprijinului politic. E o gafa pe care a facut-o... A facut cateva declaratii dupa, in care a spus ca e o facatura, ca asa, ca pe dincolo. Si i-am spus ca, din pacate, eu am verificat afirmatiile sale si, din pacate, domnul Tise are dreptate”, spune acum Marius Nicoara.

La fel, in urma cu patru zile senatorul PNL Alin Tise cerea, in mod public, demisia lui Mihai Seplecan din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Politicianul il acuza pe Seplecan ca este direct responsabil de nerealizarea pana acum a depozitului temporar de deseuri, dar si de faptul ca s-a dat drept castigator al unui concurs organizat de Tarom si aeroportul clujean, pentru a castiga capital politic. Tise ii solicita in mod public si lui Marius Nicoara, copresedinte PNL Cluj, sa intervina in regim de urgenta si sa solicite si el demisia lui Seplecan. In caz contrar, s-ar impune retragerea sprijinului politic provenit din PNL.

"Am spus public ce am eu avut de spus in legatura cu subiectul respectiv. Eu mi-am spus punctul de vedere si atat, ce putea sa se intample? Eu sunt doar un membru de partid, nu sunt tot partidul. Din momentul de fata conducerea politica a partidului este formata dintr-o persoana incompetenta care a blocat toate proiectele judetului, care aduce grave prejudicii de imagine judetului si partidului si tuturor clujenilor. Ca atare, nimeni din partid nu si-l mai poate asuma atata timp cat judetul continua sa nu se dezvolte", a declarat astazi senatorul Alin Tise, pentru Ziar de Cluj. 

Politicianul spune ca a cerut demisia lui Mihai Seplecan "pentru aceasta incompetenta". 

"In curand, comunele si primarii nu vor avea unde sa isi duca gunoaiele. Peste doua-trei luni vor veni toate comunele cu gunoaiele in fata Consiliului Judetean, a Prefecturii sau unde vor veni. Va intreb, atunci ce o sa intample? Domnul incompetent incearca de cateva luni sa ne convinga ca nu are nicio treaba cu gunoaiele. Dar cine are? Fiecare primar sa isi faca depozit si sa avem 75 de depozite in judet? E o aberatie. Evident ca obligatia lui ca persoana care raspunde de treburile judetului este sa rezolve problema comunitatii. Problema gunoaielor e una a comunitatii, nu poti sa obligi primarii sa isi faca fiecare depozit, asa cum am auzit ca a declarat, ca ar fi responsabilitatea lor! Sa vedem unde isi face depozit Ploscosul, Viisoara si toate celelalte comune. Deci eu imi mentin punctul de vedere. In rest, nu este problema mea", a mai spus senatorul. 

Adauga comentariu