Sentința din dosarul Annei Horvath, amânată

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis amanarea pronuntării sentinței definitive din dosarul fostului viceprimar, Anna Horvath.

Completul de judecă a anunț că vor prezenta decizia în 22 mai.

Reamintim că fostul viceprimar Anna Horvath şi omul de afaceri Zsolt Fodor, patron Euro GSM, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj în 2017. Anna Horvath a fost acuzată că, în perioada februarie-mai 2016 şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru „urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice. În 2018, Anna Horvath a fost condamnată, de judecătorii Curții de Apel Cluj, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani. În același dosar, patronul EuroGSM, Zsolt Fodor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul de trafic de influență și spălare de bani. Zsolt Fodor a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar cu suspendare și efectuarea a 80 de ore de muncă în folosul comunității.

Pedeapsa mai aspră primită de Anna Horvath vine și ca urmare a refuzului acesteia de a efectua ore de muncă în folosul comunității.

 

Adauga comentariu