Sentință definitivă pentru luptătorul MMA SZENTGYORGYI IONUŢ

Curtea de Apel Cluj a confirmat condamnarea la opt ani de închisoare pentru luptătorul MMA, Ionuț Szentgyorgyi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat. Complicii acestuia, Cornel Florin Podar și Andrei Gabriel Goia au fost și ei condamnați la cinci ani de închisoare cu executare pentru cumplicitate la tentativă de omor. 

 

„În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de către inculpatul Goia Andrei Gabriel împotriva sentinţei penale nr.319/2018 a Tribunalului Cluj, pe care o desfiinţează cu privire la latura penală în ceea ce-l priveşte pe acest inculpate. Pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite, în baza art.396 al.6 C.pr.pen., art. 16 lit.g C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului G.G.A., sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe prev. şi ped. de art. 193 alin.2 Cod Penal (persoană vătămată Ş.F.D.), urmare a retragerii plângerii prealabile. Menţine pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea de către acelaşi inculpate a infracţiunii complicitate la tentativă de omor calificat, prev. şi ped de art. 48 C.pen., art. 32 alin.1 raportat la art. 188 - art. 189 alin.1 lit. a, alin.2 Cod Penal (persoană vătămată C.R.) cu aplicarea art. 75 al.2 lit. b C.pen., pedeapsă pe care acesta o va executa în regim de detenţie. Menţine restul dispoziţiilor hotărârii atacate. În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Szengyorgyi Petru Ionuț (condamant la 8 ani de închisoare), Podar Cornel Florin(condamnat la 5 ani de închisoare)P.C.-F. şi partea civilă C. R. împotriva aceleiaşi hotărâri. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C. proc. pen., art. 72 al.1 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului S. P.-I. timpul reţinerii din data de 24.10.2017 şi al arestării preventive începând cu data de 25.10.2017 şi până la zi. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul inculpatului G. G.A. rămân în sarcina acestuia. Obligă inculpaţii S. P.-I., P. C.-F. şi pe partea civilă C. R. la plata în favoarea statului a sumei de câte 600 lei, fiecare, cheltuieli judiciare” se arată în decizia dată de Curtea de Apel Cluj. 

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani, dar cu toate astea, procurorul de caz a decis să ceară arestarea lui Szentgyorgyi Ionuț în toamna anului 2017, unde a și rămas până în prezent. 

Procurorul de caz susține că Szentgyorgyi Ionuț l-a bătut pe proprietarul unei turme de oi până la lăsat inconștient. Între victima Romulus Corchiș și tatăl campionului de MMA exista un conflict mai vechi, conflict legat de gestionarea unei pășuni. ”La 05.04.2016, în jurul orei 19:30, victimele Romulus Corchiș şi Florin Șomlea, ultimul angajat ca cioban la stâna familiei Corchiș, în timp ce se aflau cu turma de oi pe o păşune situată pe raza comunei Jucu, au fost agresaţi de patru persoane prin aplicarea de lovituri cu bâte din lemn (tip baseball), cu pumnii şi cu picioarele, în zona capului şi la corp. Persoana vătămată Romulus Corchiș a fost lovită în zona capului, fiind lăsată în stare de inconştienţă, suferind o fractură craniană cu înfundare fronto-temporo-parietală stânga, care a pus în primejdie viaţa victimei”, a declarat Corchiș, pentru Gazeta de Cluj.

Adauga comentariu