Sens giratoriu a la Cluj, la coborârea de pe Tăietura Turcului - separatoare și semne de circulație zac aruncate claie peste grămadă!

În sensul giratoriu de la intersecția străzilor Tăietura Turcului cu Donath și General Eremia Grigorescu, separatoarele din plastic ce delimitau sensul și semnele de circulație erau ieri aruncate claie peste grămadă, într-un haos total, care, în haosul general al Clujului, nu a atras atenția autorităților, pentru că nimeni nu s-a sesizat să pună ordine în dezordine. Noroc că șoferii, obișnuiți cu sensurile giratorii bizare, a la Cluj, circulau fără a ține cont de indicațiile semnelor rutiere orientate, la propriu, după cum bătea vântul.

Semnele de circulație de obligare au rolul de a le indica șoferilor care le sunt obligațiile pe sectorul de drum pe care sunt amplasate. Indicatoarele prezente în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Donath, Tăietura Turcului și General Eremia Grigorescu obligă conducătorul auto să vireze în direcția indicată de săgeată. Așadar, dacă ar fi respectat indicatoarele rutiere, amplasate în felul în care se vede în imaginile de mai sus, șoferii ar fi virat în gard, în mod regulamentar, în direcția indicată de săgeată, autoturismele ar fi devenit avioane și ar fi zburat spre cer sau ar fi excavat spre centrul Pământului. 

Se pare că la Cluj-Napoca și mijloacele de semnalizare rutieră au ajuns să fie tratate drept gunoaie. Și, fiindcă gunoaiele, în general, în cartierele Clujului, zac aruncate peste tot, la fel și în această intersecție intens tranzitată, ele așteaptă cuminți, în poziția „tomberon”, venirea la cârma orașului a unei administrații mai competente.

Adauga comentariu