Senatorul USR Cluj, Mihai Goţiu îşi sabotează partidul la negocierile cu PLUS? Goțiu:”Să decidă colegii cine s-a bătut mai mult pentru interesele partidului”

Un memebru USR povestește pe grupul intern de Facebook al partidului despre discuțiile și tensiunile apărute la ședința Birourilor Naționale al USR și PLUS. În postare se specifică și faptul că senatorul USR Cluj Mihai Goțiu ar fi încercat să blocheze propunerile USR pentru comisia comună a Alianței, preferând ca din for să facă parte membri ai PLUS. 

„Domnul Goțiu, susținut de domnii Stelian Ion și Dumitru Dobrev, a predat conducerea Alianței PLUS-ului. A blocat propunerile USR pentru comisia comună USR-PLUS în plină ședință comună, preferând membrii PLUS în detrimentul membrilor USR. Pentru că are un cui personal cu Moșteanu și Ghinea, de față cu membrii BN ai PLUS-ului, domnul Goțiu a răspuns la întrebarea de ce face acest lucru «răzbunare, că ne-a dat oamenii afară».Vă las să vă imaginați cât de perplecși au rămas cei de la PLUS. Cei de la PLUS au fost rugați să părăsească puțin ședința pentru ca membrii BN ai USR să tranșeze problema nominalizării persoanelor din partea USR”, este mesajul postat pe grupul intern de Facebook al USR, citat de stiripesurse.ro 

Constactat de Ziar de Cluj, Mihai Goțiu a negat toate aceste acuzații, afirmând că el a urmărit în permanență interesul partidului, iar colegii care cunosc faptele reale pot acum să decidă cine a trădat interesele USR. El ar fi încercat că funcțiile de coordonare, a alianței și a campaniei electorale, să revină USR, însă propunerile lui nu au avut susținere. 

”Sunt niște colegi dintre prietenii lui Dan Barna care neagă realitatea. Realitatea spune așa: în vară când s-a votat în comitetul politic al USR protocolul alianței noi am propus ca în comitetul executiv să fie patru membri de la USR și doi de la PLUS. Amendamentul nu a trecut, a rămas trei la trei cu votul unro dintre cei care mă acuză acum de trădarea intereselor USR. Înainte de ședința de luni dimineață i-am cerut lui Dan să discutăm înainte pentru că duminică a avut loc o ședință de Birou Național la care eu nu am fost chemat. Dan a refuzat să discutăm înainte, motiv pentru care în ședință am propus ca PLUS să preia funcția de purtător de cuvânt și pe cea de politici publice. Astfel, ei ar fi ocupat două din cele trei funcții pe care le aveau. Acolo au propus oameni mai buni ca noi, acesta fiind unul dintre motive. Și doi, dacă se accepta lucru acesta două dintre cele trei poziții la care aveau dreptul PLUS erau deja ocupate. Pozițiile acestea s-au împărțit așa: a fost asociată funcția de coordonator al alianței cu cea de purtător de cuvânt, cea de coordor campanie electorală cu cea de politici publice și cea de financiar cu cea de juridic. La cea de financiar și cea de juridic nu a fost nicio problemă, s-a agreat juridicul la USR și financiarul la PLUS. Dacă PLUS accepta varianta purtător de cuvânt și politici publice la ei, funcția de coordonator exacutiv al alianței și coordonator al campaniei electorale reveneau la USR. Acum coordonarea executivă a alianței a fost preluată de PLUS. Acuma să decidă oamenii cine a trădat interesele USR, sau ce ar fi fost sabotaj pentru USR, ca USR să aibă coordonarea alianței și campaniile electorale”, susține Mihai Goțiu

De asemenea, Goțiu susține că într-adevăr consideră că suspendarea colegilor din USR Cluj a fost una abuzivă, însă acest fapt nu constituie un motiv ”de răzbunare” așa cum s-a vehiculat.

”Susțin în continuare că și Cosmin Stănoiu și Daniel Giurcă au fost suspendați absolut abuziv. Da, consider că Liviu Iolu e mult mai bun pe comunicare și purtător de cuvânt decât Ionuț Moșteanu. Da, consider că funcția de coordonator al campaniilor electorale e în momentul acesta decât cea de politici publice. Avem o comisie comună de politici publice USR PLUS care e decizională, partea aceasta din executiv la politici publice doar ține legătura cu forul care este deja format. Da, în același timp pot spune că e adevărat că Cristian Ghinea a încercat să blocheze candidatura mea la Cluj încă din 2016, dar să decidă oamenii și colegii cine a ținut mai mult la funcții pentru niște colegi din echipa lor și cine s-a bătut mai mult pentru interesele partidului”, a specificat Goțiu.

Mesajul postat pe grupul intern de Facebook al USR arată și propunerile pe care le făcuse Dan Barna pentru comisia comună a Alianței și anume: Vlad Botoș, Ionuț Moșteanu, Cristian Ghinea, Silviu Dehelean și George Marussi.


 

Adauga comentariu