Senatorul Nicoară, atac la adresa Alianței Vestului: „Falcă, Boc, Bolojan și Robu au facut un exercițiu de imagine, în căutare de noi votanți”

Senatorul care a părăsit PNL Cluj pentru partidul lui Tăriceanu, Marius Nicoară, lansează primul atac la adresa ”bunului său prieten”, pe care l-a susținut în campaniile electorale anterioare, nimeni altul decât primarul Emil Boc. 

Nicoară vorbește despre cât de inutilă este Alianța Vestului din punct de vedere procedural și despre faptul că cei patru membri induc în eroare electoratul, printru exercițiu de imagine. 

 

"Declaratiile sforaitoare si semnarea de protocoale nu compenseaza lipsa de cunoastere a mecanismelor de accesare a fondurilor europene. Oare ce e mai rau?! Sa fii nepregatit si sa nu cunosti regulile europene sau sa le cunosti si sa duci in eroare intreg electoratul? Cei patru primari: Falca, Boc, Bolojan si Robu au facut un exercitiu de imagine, in cautare de noi votanti , insa dincolo de declaratia populista,, hai sa dam mana cu mana’’, omit faptul ca au o mare problema : lipsa de specialisti din curtea fiecaruia.

Daca de multe ori se de vina pe administratia centrala care blocheaza proiectelele, nimic nu i-a oprit pe edilii acestor orase importante din Romania, sa acceseze fondurile europene puse la dispozitie de Bruxelles, decat incapacitatea.

Uitandu-ne câte fonduri europene au atras aceste patru primării anul trecut, vedem că Timișoara și Aradul au avut absorbții aproape de zero (0,01 milioane de euro), Cluj-Napoca a dat bani înapoi, pentru că suma e negativă (-0,37 mil. euro), iar Oradea, singurul oraș care chiar a accesat fonduri, a primit la bugetul local 14,3 milioane de euro. Astfel, o comuna cum e Telciu din Bistrița-Năsăud, campioana comunelor de anul trecut la sumele primite la buget de la UE (2,15 mil. euro ), poate să bată trei dintre cei patru componenți ai alianței”, arată Marius Nicoară.

 

 

Analiza făcută de senatorul Nicoară conține și un îndemnă tăios la adresa lui Emil Boc și a celorlați primari din Alianța Vestului: ”lăsați declarațiile politicianiste și rezolvați problemele reale”. 

„Nu doresc sa blamez infiintarea acestei asociatii, insa trebuie sa vedem care este adevarata situatie si sa gasim solutii reale, adica oameni dedicati si specialisti in atragerea fondurilor europene. Inca din 2005, pe vremea cand eram presedintele Consiliului Judetean din Cluj, impreuna cu echipa mea de atunci, am infiintat o reprezentata pentru accesarea fondurilor europene, fapt care a ajutat la acea vreme la castigarea a trei proiecte importante. Intre timp, asociatia nu mai functioneaza iar astazi vedem repercursiunile, cum banii trebuie returnati. Asa ca, stimati edili, lasati declaratiile politicianiste si rezolvati problemele reale pana in 2021, CAND ABIA ATUNCI AR PUTEA FI ALIANTA VESTULUI ELIGIBILA PENTRU PROIECTE EUROPENE. Tot ce faceti dumneavoastra este praf in ochii celor care v-au ales!", mai adaugă senatorul Marius Nicoară. 

Marius Nicoară a fost președintele PNL Cluj, oferind garanții în campaniile electorale cu privire la capacitatea eficientă de management a lui Emil Boc. Aparent, ”dragostea” dintre cei doi s-a încheiat anul acesta când Marius Nicoară a părăsit PNL Cluj pentru a se alătura partidului ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu. 

Carmen Obîrșanu, din Baroul Timiș, afirmă că Alianța Vestului este o structura nelegală și anticonstituțională, creată de patru papagali tembeli, primarii Robu, Falcă, Bolojan și Boc.

“Oamenii au, uneori, un comportament de care, după ce se liniștesc și evaluează la rece situația, le este ciudă și rușine. Esența și scopul acestei alianțe profund nelegale și anticonstituționale sunt diferite de la un semnatar la altul. În primul rând, alianța este nelegală, întrucât alianța a două sau mai multe municipalități nu o poate decide primarul, ci doar Consiliul Local compus din reprezentanții oamenilor. Promisiunile celor 4 panarame sunt deșarte: Cum să ai tren de mare viteză, dacă ministerul de resort nu schimbă calea ferată? Deci, cum te întorci, tot de statul român dai și, atunci, cum pretinzi că vrei să te separi chiar și financiar de autoritatea care îți plătește baza dezvoltării? Falcă are interesul de a capta atenția publică pentru alegerile europarlamentare. Boc vrea să revină în București, că politician. Mâța vopsită a vrut să apară că se răzbună împotriva tuturor. Primarul Oradiei nu pricepe nimic. Așa că patru papagali s-au pozat călcând în picioare Constituția României. Huo, Robu, Falcă, Boc și celălalt tembel!”, a scris Carmen Obîrșanu într-o postare virulentă pe Facebook, citată de impactpress.ro.

Carmen Obîrșanu este cea care acum câțiva ani a atras atenția asupra finanțării ilegale a clubului Poli Timișoara din bani publici. Inițial, edilii orașului au ignorat semnalul său de alarmă al fostului magistrat, pentru ca, ulterior, rând pe rând, semnatarii documentelor prin care s-au virat milioane de euro în conturile infractorului Marian Iancu să fie condamnați la închisoare, mai scrie impactpress.ro. 

Adauga comentariu