Senatorul Marius Nicoară a ajuns președintele Comisiei pentru drepturile omului de a conduce în stare de ebrietate

Senatul și-a ales ieri noua conducere a Comisiilor Permanente. Marius Nicoară, alesul liberal al clujenilor, a ajuns președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Nu este de mirare, dacă ne gândim la faptul că Marius Nicoară, cap de listă PNL la alegerile parlamentare de acum două săptămâni, face parte dintr-o minoritate aparte de șoferi care se urcă la volan (in)conștienți de drepturile omului de a conduce după ce a venerat cultul lui Bachus.

Reamintim faptul că, în urmă cu doi ani, senatorul Marius Nicoară s-a urcat băut la volan și a provocat un accident în apropierea casei sale din cartierul Europa, izbind din spate un taximetrist. Pentru această faptă, procurorii l-au trimis în judecată, iar clujenii în Parlament.

Articolul 3 din Declarația universală a drepturilor omului spune că „orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale”, acest drept fiind flagrant încălcat atunci când un șofer se urcă băut la volan.

Cum însă articolul 1 din aceeași Declarație stipulează faptul că „toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi”, din moment ce senatorul Nicoară a avut dreptul de a se urca, cu spiritul lui Bachus în sânge, la volan și la președinția Comisiei pentru drepturile omului, probabil că, pentru a împăca acum și capra și varza, și băutorii de vin și mâncătorii de gogoși electorale, alesul clujenilor le va oferi tuturor dreptul său de a conduce băut, printr-o nouă lege în acest sens, pentru a fi toți egali în drepturi.

Îi sugerăm senatorului Marius Nicoară și o viitoare inițiativă legislativă de modificare a procedurii obținerii permisului de conducere, care să prevadă ca la dosarul de examen să fie atașată, cu titlu eliminatoriu, și dovada apartenenței la comunitatea Alcoolicilor Anonimi. De asemenea, pentru egalitatea în drepturi (și în șanse de supraviețuire), șoferii cu alcoolemie sub 0,8 grame la mie să fie aspru sancționați, prin suspendarea permisului de conducere, fiind bine știut faptul că nu te poți înțelege cu ceilalți bețivi din trafic dacă nu ești la rândul tău mort de beat.

Adauga comentariu