Senatorul Laszlo Attila, despre scorul record al UDMR: Ne asteptam la mai mult, (...) ați uitat de o categorie socială importantă!

Potrivit Partidului Oamenilor Liberi (POL), UDMR a primit 20,728 de voturi in plus din judetele extracarpatice fata de alegerile de acum 5 ani! O crestere de patru ori, de la 7000, la aproape 28000. Acum Teleorman, Giurgiu, Blaila, Olt, Iasi, au votat UDMR cu peste 1000% mai mult decat maghiarii declarati la recensamant.

Contactat de Ziar de Cluj pentru a explica acest scor electoral, senatorul Laszlo Attila susține că ”s-a uitat de o categorie socială importantă”. 

„Undeva la 380 de mii de voturi era obiectivul. Noi ne-am așteptat că se vor prezenta la vot peste șapte milioane de oameni. Era greu să apreciem în ce măsură electoratul va aborda și tema referendumului. La Cluj s-a cam bătut tot județul la pas. Așa a fost în toată Transilvania. Am avut o campanie foarte bine coordonată. Ce ține de voturile din afara arcului carpatic e foarte ușor de explicat: se uită de o categorie socială foarte importantă. Până în anii '90 era sistemul următor: după terminare studiilor oamenii erau repartizați în diferite zone ale țării. Asta înseamnă că acele persoane au ajuns în acele locuri. Sunt oameni mai în etate decât mine, care am terminat studiile în '90, oameni care s-au stabilit în afara arcului carpatic și au acum copii sau nepoți cu drept de vot”, a explicat senatorul Laszlo. 

Un alt membru important al UDMR, fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath are o teorie similară: o prezență mai mare aduce un scor ridicat. Mai mult, Anna Horvath arată că László Tőkés a candidat independent și a obținut 18.000 de voturi. 

„Din punctul meu de vedere nu este ceva ieșit din comun. Să nu uităm că europarlamentarul independent Tokes Laszlo a obținut  18 mii de voturi, singur, de la județele din afara Transilvaniei. Pe de alta parte, UDMR, constant, a obținut la alegeri între 18 mii și 21 de mii de voturi pe zonele respective. Evident, mobilizarea fiind mai mare, procentele în creștere sunt explicabile. Noi am avut mesaje care au vizat teme europene, am fost printre puținele formațiuni politice care au formulat mesaje pe un program care vizează viitorul Europei. Eu mai multe explicații nu cred că ar trebui căutate, decât acești factori pe care i-am enumerat”, a precizat membra UDMR Cluj, Anna Horvath. 

Adauga comentariu