Semne bune anul are: angajații lui Boc continuă să își bată joc de presa care nu este pe placul primarului. Ce răspuns a primit Ziar de Cluj la o solicitare referitoare la un concurs organizat de Primărie

Ziar de Cluj publica luna trecută un material despre un concurs organizat de Primăria Cluj-Napoca pentru un post de șef serviciu Programe și strategii culturale și pentru tineret. Au participat 4 concurenți, din care unul este angajat al Primăriei Cluj-Napoca. Coincidență sau nu, proba scrisă a fost câștigată tocmai de concurenta care este angajată a Primăriei. Cazul ne-a fost semnalat tocmai de una dintre concurente, căreia i s-a părut suspect faptul ca tocmai angajata Primăriei să câștige, cunoscând faptul că în instituțiile publice de cele mai multe ori concursurile sunt cu dedicație. 

Citește și:

DUBIOS: O angajată a Primăriei Cluj-Napoca, SINGURA care a câștigat proba scrisă a unui concurs pentru un post, organizat de instituție

Răspunsul pe care ni l-a comunicat Primăria (la trei săptămâni de la solicitare) este în bătaie de joc. Din nou, angajații lui Emil Boc uită că sunt plătiți din banii noștri, ai fraierilor care contribuim și una dintre obligațiile lor este să își facă treaba, nu să mimeze că lucrează. 

Iată ce răspuns într-un limbaj de lemn ne-au transmis reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, la solicitarea noastră privind detaliile probei scrise din cadrul concursului organizat în data de 12.12.2018 pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcției contractuale de conducere Șef serviciu (1 post), vacantă, la Serviciul public pentru Administrarea obiectivelor culturale: 

„Potrivit H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, la art. 21, alin. (9), Comisia de concurs stabilește punctajul maxim pentru fiecare subiect, care se comunică odată cu subiectele și se afișează la locul desfășurării concursului. Astfel, baremul de corectare a putut fi consultat la sediul central al Serviciului public pentru Administrarea obiectivelor culturale. Notarea probei scrise s-a făcut în baza punctajului maxim stabilit de către comisia de concurs pentru fiecare subiect și cu respectarea prevederilor articolelor 25-28 din H.G. nr. 286/2011. Rezultatele obținute la proba scrisă au fost afișate la sediul central al instituției. În urma afișării rezultatelor la proba scrisă, candidații nemulțumiți pot depune contestație în conformitate cu prevederile art. 31 din H.G. nr. 286/2011”.

Practic, angajații lui Boc ne-au trimis la plimbare la propriu în loc să ne comunice, în baza legii, un răspuns pertinent. 

Mai aflăm și că nu a fost nicio contestație și dacă vrem să aflăm ce avere are Viorica Pop, câștigătoarea concursului, să vizităm site-ul Agenției Naționale de Integritate. De parcă nu am fi făcut acest lucru înainte de a transmite solicitarea către Biroul Mass-Media. 

„La proba scrisă pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcției contractuale de conducere Șef Serviciu vacantă la Serviciul public pentru Administrarea obiectivelor culturale nu a fost înregistrată nicio contestație. Menționăm faptul că toate informațiile de interes public în legătură cu organizarea concursului au fost afișate conform H.G. nr. 286/2011, la sediul instituției și pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Doamna Pop Viorica este angajată a Serviciului public pentru Administrarea obiectivelor culturale din data de 26.06.2013. Vă informăm că toate declarațiile de avere și de interese, care conform Legii nr. 176/2010 trebuie întocmite de persoanele cu funcții de conducere și de control, precum și funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special, care își desfășoară activitatea în cadrul tuturor autorităților publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituțiilor publice, au fost publicate de A.N.I.”, se mai arată în răspunsul angajaților Primăriei. 

Adauga comentariu