Semnalul de ALARMĂ al DIICOT: România poate deveni un furnizor de droguri!

Procurorul Bogdan Voicu, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror șef al Secției de Combatere a Traficului de Droguri, a spus, luni, la sedinta Secției pentru Procurori a CSM, că există riscul ca România să treacă de la statutul de țară de tranzit la stat furnizor de droguri, având în vedere creșterea numărului de culturi de cannabis, arată cei de la Stiri pe Surse. La capitolul vulnerabilități, magistratul a menționat și numărul mare de dosare, cele mai multe vizând deținere de droguri in vederea consumului propriu.

"România este țară de tranzit, însă in ultima perioadă am ajuns la concluzia că ar putea deveni și o țară funizor, numărul culturilor crescând in ultimii ani de la un an la altul", a spus procurorul.

Procurorul a vorbit despre scaderea numărului dosarelor de trafic de droguri, una dintre cauze fiind calitatea informațiilor primite. In acest sens, procurorul consideră ca ar trebui consolidata colaborarea cu partenerii institutionali, precum brigăzile și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din Politia Română, precum și cu Inspectoratul General al Politiei Române.

In prezent, Bogdan Voicu este delegat in functia de procuror sef al Sectiei de Combatere a Traficului de Droguri.

 

În ultimele 6 luni, Câmpia Turzii a devenit un focar pentru consumatorii de așa-zise „legale" din nordul României.

• Drogul care face ravagii se numește Zombie.

• Atât de mare este problema, încât Avocatul Poporului și DIICOT Cluj s-au sesizat din oficiu.

• Doar că acum patru luni, ICCJ a legalizat consumul de etnobotanice în România. Această decizie i-a lăsat mască pe ofițerii antidrog, pe medici și specialiști deopotrivă.

• Între timp, șeful Agenției Naționale Antidrog, Sorin Oprea, a fost demis. Surse din Agenției susțin că demiterea are legătură și cu cazurile de la Câmpia Turzii, unde răspunsul ANA a fost că "nu știm să existe un nou drog pe piața din România".         

 

Citește și: VIDEO REPORTAJ. Am pus un drogat din Campia Turzii să cumpere ETNOBOTANICE și am reușit! CINE RĂSPUNDE pentru asta?

Adauga comentariu