SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU CLUJENI! Traian Onuc nu se oprește! Sute de persoane au căzut în capcana țeparului imobiliar și au rămas fără mii de euro. Poliția ce păzește?

Marele țepar imobiliar, Traian Onuc  (fost Floarea Ianson) este cunoscut ca cel mai mare escroc în imobiliare din județul Cluj. Acesta a lăsat de-a lungul anilor zeci de familii fără bani și fără apartament.

Iniţial, țeparul din Cluj a fost arestat, după care a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat şi cercetat în mai multe dosare.

Chiar dacă lui Traian Onuc îi este interzis să mai vândă apartamente, acesta continuă să profite de vulnerabilitatea oameni sub alte nume necunoscute publicului.

În decembrie 2018, Ziar de Cluj semnala escrocheriile țeparului imobiliar, Traian Onuc, dar nici până în momentul de fața nu s-a luat nicio măsura. Traian Onuc își continuă tabieturile, fără ca autoritățile să intervină serios.

Recent, o altă persoană a fost aproape să cadă în capcana escrocului imobiliar.

În toate anunțurile scrie: „Întreprinzător vindem garsonieră la un preț foarte rezonabil. O garsonieră de 28 mp, la 18 000 euro, finisat”.

După ce clienții sună la numărul afișat, toți sunt redirecționați spre un bloc de pe Calea Turzii, același bloc despre care Ziar de Cluj a scris în luna decembrie.

„Am sunat și mi-a spus că doar pe Calea Turzii mai are și să mă duc pe lângă Leroy Merlin și acolo mă așteaptă cineva. M-am dus, acolo ne-a așteptat un muncitor care ne-a arătat un bloc cu schelet. Noi știam că mergem la un apartament gata finisat. După ce am făcut scandal, a venit un inginer (Andrei), care ne-a dus într-un apartament luxos, care nici nu avea cum să se apropie de realitatea a ceea ce vor să facă cu 18 000 euro. Era alb cu auriu tot. Era un apartament de protocol.

Au zis că vor fi gata peste o lună-două. A zis să venim cu banii să facem contractul. Trebuia să dăm jumătate din suma, cam 10 000-12 000 euro” declară pentru Ziar de Cluj o victimă.  

Șeful serviciul „Control Urbanism și Disciplină în Construcții”, Florin Șandor confirmă că din punct de vedere urbanistic blocurile sunt construite ilegal.

„Știm despre situație. Noi ca și administrație publică am luat toate măsurile legale. Am făcut plângeri penale, am făcut sancțiuni contravenționale cu amenzi maximale date. Din păcate problema este stric de ceea ce înseamnă publicitatea aceea imobiliară. Noi am sfătuit să nu achiziționeze acele imobile întrucât nu sunt din punct de vedere urbanistic construite legal. Din parte serviciului de control de urbanism am epuizat tot ce se putea face. Există acea plângere pe rolul Parchetului. Am fost acolo împreună cu ITM-ul, cu procurorul de caz, din punctul de vedere a ceea ce înseamnă reglementarea problemei ar trebui reglementată la nivel infracțional. Chestia asta e o infracțiune. Nouă, legea și limita de competență nu ne permite mai mult” declară pentru Ziar de Cluj, Florin Șandor.

 

Citește și: ATENȚIE, clujeni! Traian Onuc se pregătește de noi țepe imobiliare. CITIȚI să nu cădeți victima ESCROCHERIEI

Adauga comentariu