În semn de protest față de lipsa autostrăzilor, șoferii din Cluj vor trage pe dreapta în 15 Martie, vreme de 15 minute, de la ora 15. Oricum, orașul tot blocat va rămâne

Participanții la trafic din județul Cluj și-au propus să se alăture campaniei lansate de suceveanul Ștefan Mandachi, antreprenorul care a construit primul metru de autostradă din Suceava, din fonduri proprii, și să tragă pe dreapta în 15 martie, pentru 15 minute, începând de la ora 15. Inițiativa a fost lansată pe un grup de socializare al conducătorilor auto din județul Cluj și a stârnit interesul șoferilor. 

De altfel, nu este clar dacă traficul din Cluj va avea de suferit în vreun fel, întrucât acesta este în permanență blocat. Este foarte posibil ca șoferii clujeni să nu observe nici o diferență din cauza unei acțiuni voite de blocare a traficului. Aceștia sunt deja obișnuiți ca în zilele de vineri, la orele după-amiezii, traficul să fie blocat zeci de minute în șir.

„În Cluj oricum va fi trafic vineri la ora 15.00, deci vom sta indiferent ca vrem sau nu vrem”, notează un membru al grupului.

„Trebuie sa luam initiativa si sa ne unim, iar vineri putem face asta ca sa tragem un semnal de alarma”, notează un alt membru.

„Totusi, daca doriti sa faceti asta, macar opriti-va ordonat ca sa poata sa treaca o ambulanta sau vreun frustrat care nu vrea sa protesteze”.

„Atenție doar sa nu blocați ambulanța și pompierii, in caz că o să aibă de lucru”.

sursă captură: infotraficjudcluj/facebook

Oricum, șoferii din Cluj par hotărâți să se alăture acțiunii de protest lansate de Mandachi și să-și arate în acest fel nemulțumirea în privința lipsei de autostrăzi. 

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale. Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore de către 17 oameni, costul total fiind de 4.500 euro. Bucățica de autostradă se află pe raza comunei Cumpărătura în apropiere de intersecția ce duce spre comuna Bosanci. Metrul de autostradă a fost construit pe partea dreaptă a sensului de mers Fălticeni – Suceava chiar la poalele unui stâlp proaspăt vopsit ce sprijină, întâmplător sau nu, o reclamă a restaurantului Spartan, după cum informează ZiardeSuceava.ro

 

 

Adauga comentariu