Șeful Poliției clujene doarme interimar pe funcție. Două incidente grave într-o săptămână, nici o reacție publică cu privire la activitatea angajaților din subordine

Probabil că domnul șef al Poliției clujene, interimarul Cristian Ilea, este sub tratament medicamentos și noi nu știm, dar altfel nu ne explicăm seninătatea cu care privește domnia sa ceea ce se petrece în materie de ordine și siguranța cetățeanului în municipiul nostru. Îi reamintim faptul că, în municipiul Cluj-Napoca, într-o singură săptămână au avut loc două evenimente extrem de grave: un jaf armat în plină zi la sediul unei bănci și un atac cu bombiță în fața sediului unei secții de poliție (tot în plină zi) care a vizat un angajat al ISU. Ambele incidente sunt extrem de grave, de natură să pună sub semnul întrebării activitatea polițiștilor din subordinea interimatului său.

De natură să ridice întrebări cu privire la siguranța clujenilor, siguranță plătită din bani de taxe și impozite – se pare că degeaba.

După aceste două extrem de grave incidente, domnul interimar nu consideră de cuviință să iasă public și să liniștească populația Clujului – să dea niște explicații și să expună care sunt măsurile luate. De altfel, norma de comunicare la poliția clujeană este să nu se comunice.

Mai an, am avut incidente de tâlhărire în plin centrul municipiului Cluj-Napoca. Suspectul a fost prins de un cetățean care l-a și identificat după imaginile publicate de presă. Zilele trecute un violator a fost prins de către un jurnalist de la Bună Ziua Cluj, după ce în zonă au vuit degeaba mascații și angajații poliției clujene. Și am putea să continuăm cu exemple – nu blamăm munca organelor de poliție, ci lipsa de transparență în comunicare, faptul că nimeni nu iese public să explice care mai este stadiul unei anchete, cum se mai desfășoară prevenția, ce acțiuni mai face poliția din banii pe care noi îi plătim. Îi plătim pentru a fi liniștiți. Și în siguranță – siguranța de care nu a avut parte, din păcate, studenta violată în plină zi și în plină stradă în cartierul Gheorgheni acum ceva vreme. Sau adolescenta înghesuită într-o scară de bloc în Mărăști. Șamd.

De o lună de zile popluarizăm imagini cu persoane afectate grav motor, pișate-n gang, prăbușite pe bănci în locuri publice, bălăngănindu-se ca niște păpuși descleiate pe stradă – persoane clar afectate de consumul de substanțe psihotrope, iar domnul interimar declară cu seninătate că la Cluj nu există o problemă cu drogurile. Vorba unui cititor al Ziar de Cluj: “clar nu există, se pot procura pe toate gardurile, avem dealeri până și-n sate”.

Mai mult, poliția este pe nicăieri – nu o vezi nici de sămânță prin preajma acestor cazuri. Bine că-i vedem îndesați pe milimetru pătrat când sunt puși la dispoziția câte unui eveniment privat precum discoteca ilegală Untold (aporops, când se urlă sub geamurile spitalelor până în zori, atunci nu se încalcă nici o lege?)...

Care este secretul seninătății dumneavoastră domnule interimar, ce serviți, să știm și noi să nu ne mai îngrijorăm cu privire la faptul că noi, copiii noștri, părinții, soțiile, prietenii, prietenele, nu ne vom trezi victime ale inexistenței nici unei probleme în municipiul nostru (după cum susțineți)?

Ce anume v-ar scoate din acest dolce farniente în care vă complaceți pentru a vă aduna bruma de bun simț să ieșiți public și să încercați să comunicați cu clujenii, să le dați garanții că evenimente ca cele despre care am vorbit nu au să se repete, că situația este sub control?

La ce resorturi intime ale educației dumneavoastră să apelăm pentru a vă ancora în realitatea în care, din păcate, consumatorii de substanțe psihotrope (niște victime) zac sau se bălăngăne prin locurile publice al municipiului, din cauză că polițiștii din subordinea dumneavoastră interimară nu prea vedem (nicu nu auzim) să-și facă datoria?

Adauga comentariu