Șeful Poliției Bihor scosese “la plimbare” 700.000 de euro în mașina lui Vasile Blaga. Mașina să nu ruginească, banii să nu mucegăiască

Mă întrebam, retoric, acum 4 zile: “Dacă Blaga e tamponat de procurorii DNA, îi ia locul Emil Boc?”

Pe scurt, Vasile Blaga a fost chemat la DNA să dea o declarație despre cum, cu ocazia unui accident de circulație în care a fost implicat amicul amicul și protejatul său Liviu Popa, șeful Poliției Bihor, care-i conducea mașina, s-au descoperit în aceasta 700.000 de euro. La care Blaga a zis că el l-a rugat pe amicul său să-i plimbe mașina, să nu ruginească în garaj. Probabil, cu un drum, a fost scos și acest morman de bani la vânturat, să nu mucegăiască?

Amicul lui Blaga, Liviu Popa, ca șef al Poliției Bihor (ce minunați oameni sunt puși să ne păzească de hoți, tâlhari, violatori șamd!) este cercetat în două dosare penale: unul în care este suspectat că ar fi protejat subordonați corupți din structura teritorială a Inspectoratului Județean Bihor, altul pentru presupuse fapte de corupție în legătură cu această „scoatere la plimbare" a mașinii lui Vasile Blaga.

Scriam atunci că, surprins de cameramanii și reporterii televiziunilor de știri ieșind de la DNA, Vasile Blaga a făcut o declarație pe care nici ”șoimii patriei” de la grădiniță nu ar fi luat-o în serios. ”Vameșu'” susține că a fost chemat pentru că mașina lui a fost implicată într-un accident rutier pe undeva prin Brașov. Bine’nțeles că la volan nu se afla el, ci șoferul său, adică Inspectorul șef al IPJ Bihor, Liviu Popa. Blaga a spus ceva despre autoturismul care e cu motor diesel și care din când în când trebuie ”plimbat”. Așa că l-a rugat pe fostul șef al Poliției Române, pus de el acolo când era Ministru de Interne, să-i plimbe BMW-ul, să nu ruginească lanțul. Și polițistul s-a gândit să plimbe mașina buldogului de la Oradea spre București să o obosească cum se cade. Cine crede însă aceste baliverne, și mai ales cine crede că DNA se ocupă de accidente rutiere, dacă în acestea nu sunt implicate mașini care transportă ceva ce ar fi de interes pentru procurorii care stau cu ochii pe corupți (nițică mită, nițică șpagă)?

"Niciodată, procurorul nu mi-a sugerat, nu că mi-a pus vreo întrebare, despre bani care s-ar fi găsit, sau liste, din ce am mai citit. Acestea sunt niste inepții. Că nu avea ce să se găsească în mașină", a declarat Vasile Blaga ulterior.

Numai că exact "inepții" d-astea s-au găsit în mașină.

Așa că, după cum atrăgeam atenția acum 4 zile, “O stranie coincidență face ca tocmai azi (la începutul săptămânii – n.m.), când DNA s-a gândit să se reprofileze pe tamponări, colegii din Bihor ai procurorilor care l-au întrebat pe Blaga ce-i mai face BMW-ul l-au vizitat acasă pe Liviu Popa cu un mandat de percheziție și au trecut și pe la IPJ Bihor să vadă ce mai lucrează argatul lui Blaga. Stranie coincidență ca ”argatul” și stăpânul să fie cercetați în aceeași zi de DNA.” Probabil să coreleze "inepțiile" găsite în mașina lui Blaga cu altele de pe la casele și sediile "șoferilor" lui Blaga.

Acum, surse judiciare susțin, preluate de Evenimentul Zilei, că “șeful poliției ar fi patronat încasarea de către subordonați a unor taxe de protecție. Potrivit DNA, cauza penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014”.

Din informațiile scurse din dosar rezultă că Liviu Popa urma să fie sprijinit de către Vasile Blaga ca să preia șefia Poliției Române, a DIPI sau pe cea de secretar de stat, potrivit unor surse citate de România TV. Pentru că, in convorbirile avute cu noul ministru de Interne, Drago; Tudorache, Blaga ar fi insistat ca și alte persoane să fie numite în fruntea unor structuri ale MAI până la începerea campaniei electorale. Iar printre numele vizate se numără cel al Alinei Rozica Oprea ca secretar general adjunct al MAI, Robert Vața ca inspector general al Jandarmeriei și chestorul Irina Alexe pentru postul de secretar de stat însărcinat cu coordonarea prefecților.

Dacă toate acestea conțin parfum de credibilitate, mă întreb cum s-au descoperit banii pe care-i scosese la vânturat șeful Poliției Bihor în mașina co-șefului ditamai PNL? În fond, pentru tamponări cu victimă rănită ușor, nu știam că se fac și percheziții în mașinile implicate. Iar dacă s-a făcut percheziție, asta s-a putut face numai cu prezentarea unui mandat. Iar dacă a existat mandat, înseamnă că avem de a face cu o anchetă. Și cu un mandat de filaj, de ascultare șamd, mă rog, tot ceea ce se face în vederea stabilirii dacă există fapte de corupție la nivel înalt.

Așa că la ora actuală avem de-a face cu plimbarea în mașina lui Vasile Blaga a sume de 700.000 de euro (despre a cărei proveniență nu știm mai mult decât au lăsat sursele să transpire spre mass media) de către un om a cărui carieră este strâns legată de ce a decis și impus chiar Vasile Bșaga. Nu știm scopul plimbării respectivei sume de bani și nici beneficiarul final. În schimb auzim tăcerea asurzitoare care s-a lăsat peste anchetă de când DNA a binevoit să-l deranjeze pe socrul lui Rudeanu să dea niște explicații. Dar, zic eu, să le dăm timp procurorilor să-și lămurească speța.

Căci, cum scriam, un om cu trecutul ”buldogului” și cu apucăturile lui de adevărat stăpân al Bihorului este de așteptat să fie mult mai mult implicat în ancheta pe care DNA o desfășoară în legătură cu șeful IPJ Bihor, Liviu Popa, decât ca un beneficiar al plimbării BMW-ului personal...

Adauga comentariu