Șeful Ocolului Silvic Cluj îl dă în judecată pe Dohotaru: „N-am niciun proiect imobiliar,(...) sunt ținta atacului!”

Adrian Viorel Apostoaie, șeful Ocolului Silvic Cluj, a cerut instanței să elibereze o ordonanță președințială prin care să-l stopeze pe fostul deputat Adrian Dohotaru din prezentarea iinformațiilor calomnioase la adresa sa. În cererea formulată de Apostoaie este menționat și portalul online Știri de Cluj, prin redactorul șef Horea Șoica, cel care a preluat informațiile distribuite de Adrian Dohotaru pe Facebook, care au dus la publicarea unui material prin care se cerea demisia lui Apostoaie, cel din urmă fiind acuzat că s-ar afla într-un conflict de interese fiindcă deține un ansamblu imobiliar. 

Mărul discordiei a pornit de la postarea lui Adrian Dohotaru cu privire la lucrările din Pădurea Hoia, una dintre bijuteriile de la marginea municipiului Cluj-Napoca. Recent, în zona respectivă au fost demarate lucrări pentru amenajarea unui drum despre care Dohotaru susține că ar urma să fie asfaltat, distrugând zona verde din Pădurea Hoia. Dohotaru a continuat postarea cu afirmații la adresa lui Apostoaie, șeful OS Cluj, căruia îi cerea demisia și despre care susținea că este implicat în afaceri imobiliare din zonă. Procesul intentat de Apostoaie împotriva lui Dohotaru și a jurnalistului Horea Șoica vine ca replică dată de angajatul Romsilva, după acuzațiile fostului deputat, preluate într-un material în portalul Știri de Cluj. 

„Nivelul de virulență al postării, articolului și înregistrării video este inimaginabil în condițiile în care, Adrian Dohotaru ajunge să facă afirmații generice grave cu privire la subsemnatul, acuzându-mă fără nicio bază factuală că va duce „la un cartier de 800 de apartamernte ridicat de ”Apostoaie și asociații săi”. În acest context, sunt acuzat de manopere frauduloase care ar aveea ca efect inducerea în eroare a autorităților din municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești în privința drumului din Pădurea Hoia-Baciu. Mai mult, se face referire la faptul că aș avea de edificat un veritabil proiect imobiliar împreună cu o serie de asociați, nenominalizați, element care îmi afectează reputația. Aceste afirmații lipsite de vreun fundament sau vreo probă sunt profund prejudiciabile în privința imaginii mele. Sunt ținta atacului, făcându-se referire atât directă cât și indirectă la manoperele pe care le întreprind. Nu există nicio legătură cauzală factuală între subsemnatul și referirile din articol/înregistrare. Ba mai mult, nu dețin niciun teren în zona vizată care să constituie o minimă premisă în privința acestei acuzații extreme”, le-a menționat magistraților șeful OS Cluj. 

Prin ordonanța președințială cerută, Adrian Viorel Apostoaie vrea ca postarea lui Dohotaru, pe care o consideră calomnioasă, împreună cu materialul din portalul online Știri de Cluj să fie suspendate până când se va soluționa procesul prin care acesta îi acuză pe fostul deputat și pe jurnalist de calomnie. 

 

Adauga comentariu