Șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj despre incidentul cu pistolul de la închiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică: "Am propria părere, dar prefer să nu comentez"

Valentin Cuibus, inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj a refuzat să comenteze incidentul de la festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică (IMO) 2018 când un coleg al nostru de la NCN a reușit să se plimbe prin toată sala cu un pistol în geantă fără ca cineva să îl ia la întrebări.  

Când a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă consideră că au fost minusuri la asigurarea securității la IMO 2018, răspunsul lui Valentin Cuibus a fost sec. Practic, reporterul Ziar de Cluj care a adresat întrebarea a fost trimis să ceară opinia instituțiilor care au asigurat securitatea - Poliția și Jandarmeria. Au fost angrenați inclusiv jandarmi din trupele speciale din București, unul dintre motive fiind participarea fiului președintelui Siriei, Bashar Al-Assad.

"Prefer să nu comentez, să răspundă cei de la serviciile de securitate. Am propria părere, dar prefer să nu comentez", a comentat Cuibus.

A cerut rapid să se treacă la următorul subiect, fiind vizibil afectat de întrebare.

Conducerea ISJ Cluj nu a primit nicio informație din partea instituțiilor care au asigurat securitatea cu privire la posibile amenințări sau atacuri la adresa participanților la olimpiadă.

"De partea de securitate nu ne-am ocupat noi, ei vă pot spune mai multe. Nu știu dacă participanții au primit amenințări, nu a ajuns această informație la mine. Sunt lucruri de care eu nu știu, nu am auzit să fi fost amenințări la adresa nimănui. Nu cred că la acest gen de eveniment au loc manifestări", a spus Cuibus.  

Citește și:

VIDEOREPORTAJ Am intrat cu un pistol în geantă la festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Cel mai lăudat eveniment al anului, securitate zero. Șleahta de SPP-iști, jandarmi și polițiști e degeaba

Start Olimpiada Internațională de Matematică 2018 Cluj! Evenimentul costă 1 milion euro. Jandarmi din structurile speciale din București asigură securitatea, printre participanți fiind fiul președintelui Siriei

Comentarii

Claudia

17.07.2018 19:29

Pionierule șef, am și eu o părere, și ți-am expus-o într-un memoriu: ți se rupe de tot învățământul clujean și românesc, copilul tău e inteligent și a plecat cât a văzut cu ochii, sublaternii tăi dau ore la greu și pe orele acelea, particulare, au copiii rezultatele cu care te lauzi. Ești un zbir în instituția pe care o conduci, nu-ți pasă de problemele elevilor și profesorilor, îi accepți pe profesorii care nu-și fac datoria și-i menții în posturi, tu știi pentru care motive și, în general, ți se rupe!

Adauga comentariu