Sefii Transelectrica din Cluj castiga 2.000 de euro pe luna

Sefii Sucursalei de Transport Cluj a Transelectrica nu se pot plange de salarii mici. Declaratiile lor de avere arata ca un sef de birou castiga lunar si trei salarii medii nete, iar directorii incaseaza sume de peste 8.500 de lei.  

Un sef de birou poate avea un salariu lunar la Transelectrica de 5.500 de lei, in timp ce directorul Sucursalei de Transport castiga dublu.
Claudia Anastase, directorul general al Sucursalei de Transport Cluj, castiga lunar peste 10.000 de lei salariu, la care se adauga cate 700 de lei pe luna pentru activitatea de consilier local. Anastase are, impreuna cu familia, un teren, un apartament si o casa de vacanta, precum si bijuterii in valoare de 6.500 de euro.

Directorul economic, Leontina Magdas, a avut anul trecut un salariu lunar de peste 8.500 de lei si a reusit sa-si construiasca, impreuna cu sotul o casa de 332 de metri patrati in Cluj-Napoca. Familia Magdas mai are un apartament in Cluj, cumparat in 1991, dar si o masina din 2005.

Directorul tehnic, Ciprian Bud, a castigat lunar in 2013 peste 9.500 de lei. De la UTCN a mai castigat anul trecut 3.260 de lei. Sotia lui este economist tot la Transelectrica si a avut un salariu anual de peste 36.000 de lei. Familia mai are doua apartamente si o casa, dar si sase terenuri mostenite, iar in cele doua conturi din banca stau 80.000 de lei.

Mihai Moldovan, seful Serviciului tehnic si-a deschis in 2013 mai multe conturi in banca in care a depus nu mai putin de 550.000 de lei, la care se adauga aproximativ 5.000 de lei din anul acesta. Are doua apartamente in Cluj-Napoca, iar anul trecut a avut un salariu lunar de aproximativ 4.400 de lei pe luna. Sotia lui este economist la Electrica, iar salariul ei nu a fost declarat.

Transelectrica a fost infiintata in iulie 2000 ca urmare a separarii fostei Companii Nationale de Electricitate (CONEL) in patru entitati independente: Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica si Termoelectrica – pentru transportul si dispecerizarea, distributia si producerea energiei electrice.

Foto: stiridecluj.ro

Comentarii

Radu

06.08.2014 17:36

Ce bine e ca bugetar! Banu' sa curga, timpul sa treaca si sa se frece menta cu spor! Fraierii sa plateasca taxe ca sa aiba din ce se imbuiba astia!

Mihai

06.08.2014 21:59

Prietene, oricat as ura si eu politrucii pusi pe functii in companii de stat, tin sa mentionez ca acest gen de companii nu se finanteaza de la buget, ci participa activ cu bani la buget (nu cat ar fi normal, dar asta e alta poveste) - salariile sefilor sunt votate de membrii consiliului de administratie, care la randul lor primesc retributii/sedinta procent din salariul directorului => au tot interesul ca 'matca' sa aiba leafa mare, nu conteaza daca e competent sau nu, important e sa raspunda la comenzile politice

Edward

07.08.2014 10:13

CORECT! Ce înseamnă să fii informat, ehe!!! De aia e bătaia politică, dragi concetățeni: pe bani - buni-buni! Și când te gândești că ”poporul” nu se bagă în politică. Nu vor ei bani? Ba vor, dar e mai ușor să nu-ți asumi opțiuniea politică, (nici să votezi nu te duci :P ) și apoi să stai la TV pe diverse ... hai să zicem ”antene” și să înjuri din fotoliu! Doamne, ocrotește-i pe români!

Adauga comentariu