Șefii din TVR Cluj, barosani pe banii statului. Ce salarii și averi au

Dacă intri în TVR și ești angajat cu contract de muncă pe perioadă nelimitată, mai ieși la bătrânețe, cu picioarele înainte. Sunt posturi călduțe, plătite bine pentru un program relativ lejer. Un fel de rețetă de frecat menta pe banii statului.

Romeo Couti, Sorin Mădălin Popa, Emilia Avram și Mihaela Trincă sunt cei patru boși mari și lați care apar în Comitetul Director al TVR Cluj. Salariile lor sunt mari raportat la volumul de muncă dintr-o instituție de stat, așa că nu ar trebui să le plângă nimeni de milă funcționarilor publici care au cât de cât o funcție de conducere.

Romeo Couti, coordonator cu atribuții de director, are două terenuri în intravilan în Râșca și Baciu, ambele dobândite prin cumpărare în 1999 și în 2010. Pe numele său figurează o casă de locuit în Baciu și o casă de vacanță în Râșca. Pare că totul este în pereche în cazul directorului TVR Cluj. Mai are și două autoturisme – un Renault Megan și o Dacia Logan. Nu deține conturi bancare, nu are nici datorii, dar se bucură de un salariu generos din partea statului. Potrivit declarației de avere pe anul trecut, Couti a câștigat 84.136 lei, de unde rezultă că este plătit lunar cu 7.000 lei. Soția acestuia are venituri anuale de 31.243 lei, fiind angajată ca sociolog la Direcția de Asistență Socială Cluj.

Sorin Mădălin Popa, angajat pe funcția de coordonator cu atribuţii de şef serviciu Tehnic – Producţie la TVR Cluj are un teren de 1000 mp, încadrat la categoria fânațe, cumpărat în 2010. Mai are un apartament în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în anul 2010. La capitolul bunuri mobile, Popa a notat în declarația de avere un autoturism Seat. Nu are nici conturi bancare, nici credite. Singurele sale venituri sunt din salariul de la TVR, în valoare de 65.874 lei, adică 5.500 lei pe lună.

Emilia Raisa Avram, angajată pe funcția de Coordonator cu atribuţii de producător executiv al Compartimentului Ştiri, Sport, Programe are un teren intravilan de 800 mp în județul Bihor, un apartament în județul Cluj și o casă de locuit în județul Bihor. În ianuarie 2019 a înstrăinat un bun mobil, în valoare de 15.000 euro, către soțul său. Anul acesta, Emilia Avram și-a deschis și un cont bancar în valoare de 12.700 euro. În declarația de avere figurează și un credit bancar de 60.000 euro , scadent în 2033. Spre deosebire de colegii săi, Avram nu încasează un salariu atât de mare. Conform declarației de avere, anul trecut a încasat 46.715 lei, de unde rezultă un salariu de 3.900 lei.

Mihaela Trincă, coordonator cu atribuţii de şef serviciu Economic-Administrativ-Marketing, are două terenuri în intravilan în Cluj-Napoca, un apartament în Cluj-Napoca și o casă de vacanță în județul Cluj. Mai deține și două autoturisme – Volkswagen și Dacia, ambele dobândite prin cumpărare. În conturi bancare are 41.000 lei, iar din salariile de la TVR Cluj încasează anual 64.183 lei, de unde rezultă un venit lunar de 5.300 lei. Soțul Mihaelei Trincă este și el angajat la TVR Cluj, de unde primește anual un salariu de 38.837 lei.

sursa foto: Facebook TVR Cluj

Adauga comentariu