In vizor

Sefii de la StudCard, patronii terasei din curtea Muzeului de Arta

Cu o firma inregistrata de mai putin de un an, cu sediul in Baisoara, Iancu Serbanescu, fondatorul StudCard si Sorin Buiac, directorul proiectului s-au inscris si au castigat licitatia pentru organizarea unei cafenele culturale in curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca. Serbanescu s-a plans de conditiile “dubioase” impuse de administratorii cladirii.

Licitatia pentru atribuirea spatiului a avut loc recent si s-a prezentat doar o singura firma.

“In urma selectiei de oferte pentru organizarea unei cafenele culturale in curtea Muzeului de Arta a fost selectata oferta propusa de Turism Development SRL”, au precizat oficialii institutiei.

Firma a fost infiintata la sfarsitul lunii iulie, 2013, are sediul in comuna Baisoara si este administrata de cei doi sefi de la StudCard.

“Este afacerea noastra privata, nu are legatura cu StudCard”, a precizat din capul locului Iancu Serbanescu.

“Am depus un proiect cultural in care ne obligam sa organizam cvartete, prezentari de moda, concerte de swing, dansuri. Deschiderea terasei depinde strict de conditiile meteo. Nu vom pastra numele de Terasa Muzeu, pentru ca se confunda cu Piata Muzeului, unde e epicentrul distractiei in aer liber la Cluj”, a dezvaluit acesta.

Serbanescu nu e foarte incantat de conditiile impuse prin contract de Muzeul de Arta.

“Sunt unele cerinte cam dubioase. Ne deranjeaza in primul rand faptul ca se poate face angajament doar pentru un sezon. Pavajul nu arata prea bine, sunt lucruri in care ar trebui sa investim si nu merita sa facem asta doar pentru o vara. Noi am fi vrut un contract pe 4-5 ani, dar ni s-a spus ca e cladire revendicata, deci nu se poate. Se mai cere plata chiriei in avans pe cateva luni, lucru care nu se intampla nicaieri, e obligatoriu sa organizam o gramada de evenimente si sa le acordam lor o anumita perioada spatiul. In plus sunt clauze care spun ca ei pot sa iti intrerupa contractul oricand si, in caz ca se retrocedeaza cladirea acesta se reziliaza de drept. Din cate stiu, terasele din ultimii doi ani au dat faliment”, a detaliat Iancu Serbanescu.

Preturile care vor fi practicate in noul local vor fi “nici mari, nici mici”.

“Nu va fi ieftin, dar nici scump. Asteptam un public mai special, palatul Banffy e o cladire deosebita care poate gazdui un cadru elegant”, a mai spus acesta.

Directorul Muzeului de Arta a precizat ca respectivele conditii nu au fost stability in cadrul institutiei pe care o conduce.

“Contractul a fost intocmit in baza unei Hotarari a Consiliului Judetean Cluj, cea cu numarul 221. Avem nevoie de acel spatiu in anumite momente, cand e TIFF, de pilda”, a precizat Calin Stegerean, directorul muzeului. 

Foto: urban-cluj.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *