Șefia DIICOT Cluj reconfirmată de CSM pentru următorii trei ani. Decizii luate la Oradea și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj

Procurorul Florin Mornăilă a fost reinvestit ca șef la DIICOT Cluj pentru încă un mandat de trei ani. În ședința Secției pentru Procurori a CSM din 21 noiembrie, Mornăilă a obținut încă un mandat în fruntea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Cluj. 

„ Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reînvestirea în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a domnului procuror MORNĂILĂ FLORIN - MIHAI, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 22.11.2017” au decis cei de la CSM.

Primul mandat al lui Florin Mihai Mornăilă a expirat în aceeași perioadă în care șeful Structurii Centrare a DIICOT România a propus excluderea din instituție a fostului șef de la Cluj, procurorul Mircea Hrudei. 

În aceeași ședință a fost reinvestită pe funcția de șef la DIICOT Oradea și procurorul Vidrean Daciana Bianca. Povestea acesteia este una mai controvesată. Arădeancă la origine Daciana Vidrean a fost trimisă la Oradea de către Alina Bica, unde a prinsă rădăcini încă din 2009, deși la venirea acesteia în Serviciul Teritorial respectiv au existat conflicte și proteste din partea colegilor ei. 

De asemenea, CSM a decis și numirea magistratului Prodan Dorina în funcția de procuror șef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef Secţie judiciară în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, a doamnei procuror MĂCIUCĂ - PRODAN DORINA, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 22.11.2017„ se arată în ordinea de zi soluționată. 

 

Aceasta a devenit cunoscută după ce, în 2013, Ziar de Cluj a publicat un material cu averile de lux ale procurorilor clujeni, ea aflându-se pe un loc ”decent” doar cu un apartament de 65 de metri pătrati și  câteva datorii la bănci, în valoare de 40.000 de euro și 60.000 de lei. 

Adauga comentariu