Secţia de urmărire penală a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj rămâne fără şef

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi Decretul privind eliberarea din funcția de procuror militar șef al Secției de urmărire penală la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a colonelui magistrat Alin-Silviu Lazăr, prin pensionare.

Magistratul clujean face parte dintr-un val de 11 magistraţi care au ieşit azi la pensie. Asta în momentul în care sistemul oricum se confruntă cu un deficit grav de personal.

În acest context, ministrul Justiției, Stelian Ion, chiar a declarat că pensia mai mare decât ultimul venit încasat e o invitație de a ieși din sistem:

„Problema, eu o văd mai ales în următorul aspect: faptul că pensia depăşeşte ultimul salariu, depăşeşte ultimul venit net, ceea ce e o mare problemă. E o invitaţie să ieşi la pensie de foarte tânăr, imediat cum ai împlinit vârsta. Dacă pensia ta e mai mare decât salariul e o poară deschisă, o invitaţie să părăseşti sistemul, ceea ce e o mare problemă”.

Ion a catalogat drept „o aberaţie” modul în care a fost gândit sistemul pensiilor speciale. Conform ministrului, magistraţii au formulat recent propunerea „de bun simţ” ca pensia să nu mai poată depăşi ultimul venit. Totodată, Stelian Ion a insistat că magistrații trebuie să fie bine plătiți, dar „problema este să primeşti ceva în schimb de calitate”.

Adauga comentariu