Afacerea zilei

Secretul renumitilor mititei de Someseni produsi de CARMIC

Au venit zilele frumoase si, odata cu ele, au inceput pregatirile pentru iesirea la iarba verde. Prilej de deconectare, de „incarcare a bateriilor”, de socializare, aceste escapade in mijlocul naturii n-ar avea acelasi farmec fara traditionalii mititei.

Si cine n-a auzit de Mititeii de Someseni? Sunt renumiti pentru gustul lor deosebit si cautati in targuri pentru ca sunt pe placul pofticiosilor de toate varstele. Dar stiti ce-i face atat de fragezi, savurosi si irezistibili?

CARMIC Impex e un business de familie. Mircea si Lia Dragan sunt cei care au pornit afacerea, in 1994, de la zero. Ei spun ca secretul Mititeilor de Someseni consta in calitatea carnii si amestecul de condimente naturale.

„Avem o reteta speciala si secreta pe care o pastram de 20 de ani. Micilor nostri li s-a dus vestea in asa masura incat au fost cazuri in care cei care vand in targuri si chiar la unele restaurante se lauda ca au „Mititei de Someseni!”, desi nu toti sunt luati de la noi”, spune Lia Dragan, cofondatoarea afacerii.

Dar toti clientii lor fideli si-au dat seama ca standardele de calitate inalte, de la care nu se face rabat, deriva din respectul pentru consumator. Dovada sunt cozile care se formeaza la magazinele sotilor Dragan, la fiecare sfarsit de saptamana.

La carmangeria CARMIC se gasesc mititei formati, produse marinate gata pentru pus pe gratar, pulpe de pui dezosate, piept de pui, pulpe inferioare, aripioare, ceafa de porc, cotlet si piept de porc, carnaciori pentru gratar, carne de vita pentru gulyas, pulpa de manzat si afumaturi.

Un alt produs deosebit, care este foarte cerut, e slanina taraneasca afumata, cu un strat de carne in interior.

Mititeii de Someseni pot fi savurati cu ocazia fiecarui eveniment la Expo Transilvania, in piata de vechituri, in fiecare sambata si in piata de masini din Gilau, tot sambata.

Produsele CARMIC sunt comercializate prin magazinele proprii din strada Capitan Grigore Ignat, nr. 1A din Someseni, strada Siretului nr. 2-4 si Dambovitei 45 din Marasti.

„Mititeii preparati de noi mai pot fi gasiti la colaboratorii nostri, magazinul Alcalis de la gara, pe Calea Floresti si in Piata Mihai Viteazul, Maricarn si Diamis din Piata Marasti si la Petrisor Fantana din Gilau”, spune Mircea Dragan, coproprietar CARMIC.

Sotii Dragan au pornit afacerea acum 20 de ani, dar, incet-incet, fraiele business-ului sunt preluate de tinerii Andrei si Adelina, care se arata de pe acum foarte implicati si entuziasti.

Mititeii de Someseni au devenit un brand local cunoscut si apreciat. Iata cum, cu un pic de curaj si multa munca si perseverenta, se poate cladi, in timp, o afacere de succes care creste de la an la an. 

 

Sursa foto: CARMIC Impex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *