Secretele magistraților, mii de pagini din dosarele SIPA, furate de sub pază în sediul Administrației Penitenciarelor. Cine a reclamat la Parchet

Nu mai puțin de 3000 de pagini din dosarele magistraților au fost copiate chiar în clădirea SIPA, unde erau păzită arhiva. Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat că există indicii despre diverse persoane, aflate acum la adăpostul prezumției de nevinovăție, care au ”vizitat” arhiva. Parchetul a fost sesizat despre această situație.

Potrivit Gazeta de Cluj, marile secrete ale magistraţilor au fost trase la xerox chiar în clădirea în care este ţinută sub pază arhiva SIPA, fostul serviciu care aduna informaţii despre magistraţi.

Tudorel Toader, ministrul Justiției este cel care a făcut publică această informație și totodată a reclamat-o la Parchet. Ministrul Justiţiei a susţinut la sfârșitul săptămânii trecute că 3.000 de pagini din dosare au fost copiate chiar în sediul Administraţiei Penitenciarelor.

„La ANP există xeroxul cu care au fost copiate cele peste 3000 de pagini şi care este sigilat. La ANP există condicile privind vizita torii în arhivă. Am solicitat informaţii şi de la oficiul care eliberează certificatele ORNISS. Le-am primit şi îmi spune cine avea şi cine nu. Aceste informaţii se referă la diverşi, foşti, angajaţi sau neangajaţi ai MJ care azi se află în alte demnităţi sau chiar in Ministerul Justiţiei, dar care se află la adăpostul prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat Tudorel Toader.

La începutul lunii iulie Ministrul Justiţiei, vorbea despre niște „vizitatori” anonimi ai arhivei SIPA. Tudorel Toader știa de existența lor și faptul că nu deţineau certificate ORNISS, prin urmare a trimis o adresă la ORNISS pentru a afla numele acestora. Ministrul a spus că aşteaptă răspuns mai devreme de termenul legal de 30 de zile.

Tudorel Toader mai anunţa în 12 iulie că a fost constituită componenţa Comisiei de inventariere a arhivei SIPA şi a fost ales preşedintele acesteia, dar nu a făcut publice și numele membrilor, motivând că acestea nu sunt de interes public şi că este o „măsură de protecţie”.

 

 

 

Sursa foto: mediafax.ro

Adauga comentariu