Seara generalilor, în ajun de alegeri

La Hotelul Univers T a avut loc în această seară, într-o sală de conferințe cât o sală de clasă, un soi de întâlnire electorală în care candidatul la președinția României din partea Partidului Neamul Românesc, Ninel Peia, s-a întâlnit cu membrii și simpatizanții Partidului Generalilor în rezervă și sub acoperire.

Partidul Neamul Românesc pare, la prima vedere, un club simpatic al pensionarilor și rezerviștilor din structurile militare și de informații, care se întâlnesc să mai pună țara la cale sub pretextul unor așa-zise ședințe de partid.

La întâlnirea cu activul de partid clujean a participat și generalul Constantin Onișor, fost general de Brigadă, profesor universitar doctor, Catedra de securitate și apărare, Universitatea Națională de Apărare Carol I, București, Decan al Facultății de Informații, Academia Națională de Informații, directorul Școlii doctorale în cadrul Academiei Naționale de Informații, printre altele.

Întâlnirea electorală a decurs în spiritul Partidului România Mare de pe vremea când regretatul Vadim se credea, la rândul său, viitor președinte.

Candidatul Ninel Peia a fost așteptat în ritmurile de toacă ale clipului său electoral, pe holuri auzindu-se des salutul milităresc: „Să trăiți, domnul colonel!” Odată ajuns, candidatul convins că va ajunge președinte a ajutat personal la aranjarea recuzitei, apoi și-a prezentat câteva puncte mai importante din „programul de guvernare cu 100 de puncte, la baza căruia stă omul”, însă doar omul care nu e ghei, care e de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu de 6 luni, atât pentru băieți, cât și pentru fete, omul care nu exportă lemn brut și altele.

Generalul Constantin Onișor, care a ținut o scurtă cuvântare, a denumit „Clujul, o garnizoană puternică”, precizând că îi cunoaște pe majoritatea ofițerilor de aici, care i-au fost învățăcei la Academie și că își dorește să îi aducă și pe aceștia alături de partid, în oastea conștiinței naționale.

Întâlnirea a durat aproximativ o oră, s-au rostit cuvinte mari, însă, fiind vorba despre un partid mic, ne oprim aici cu relatarea. Le dorim mult succes generalilor, le purtăm întreaga simpatie și îi mai așteptăm pe la noi. Să trăiți!

Adauga comentariu