Se vinde „Șapca lui Ceaușescu”. Câte milioane de euro cer proprietarii de la Romstal

„Șapca lui Ceaușescu” își caută un nou proprietar. Clădirea simbolică a clujenilor a fost scoasă la vânzare pentru suma de 2.7 milioane de euro + TVA.

Proprietarul Romstal pare decis să-și mute sediul într-o altă locație, în condițiile în care firma italianului Enrico Perini este în continuă creștere.

“Vând spațiu comercial, suparafață utilă 5.200 mp., Cluj, Aurel Vlaicu, compus din magazin și showroom la parter, subsol și demisol, bar la etaj. În anul 2016, clădirea a fost termic reabilitată în totalitate (înlocuire tâmplărie, termosistem, iluminat pe led, centrale termice în condensație)”, se precizează în anunțul de vânzare. 

În prezent, în celebra clădire funcționează un salon de bronzat și un magazin chinezesc.

„Șapca lui Ceaușescu”, de la post de control milițiensc la „Bufet”

Emblematic loc de întâlnire al „drojdierilor” în anii 80 și 90, „Șapca” a fost construită acum 40 de ani cu scopul de a fi folosită de miliție ca și post de control. Ulterior, oamenii legii au renunțat la idee, considerând că amplasamentul „Șepcii” este extrem de prost gândit, conform actualdecluj.ro.

Astfel, în momentul în care milițienii și-au dat seama că amplasamentul clădirii e inutil pentru un post de control, pentru că putea fi văzut ușor de orice infractor, „Șapca” s-a consacrat printre locuitorii Mărăștiului și a cartierelor vecine drept locul de întâlnire și socializare, la o țigară și un pahar de tărie. De altfel, într-un oraș în care doar „Gospodina” reprezenta o alternativă viabilă, oamenii s-au îndrăgostit peste măsură de „Bufet”.

Spre sfârșitul anilor 90, când Clujul a început să se dezvolte, în clădire și-au făcut loc alte afaceri, care au înlocuit celebrul loc de rendez-vous al mărăștenilor. Cel mai notabil, spațiul de prezentare Romstal.

Adauga comentariu