Se taie copaci pe malul Nadasului

Copacii de langa Nadas, in zona centrului de colectare a fierului vechi au fost doborati unul cate unul. Un clujean care locuieste vizavi ne-a transmis ca in 17 februarie a avut loc o actiune de amploare in acest fel, iar trunchiurile au fost transportate cu o camioneta. Omul a sunat zeci de minute la 112, dupa care a insistat la Politia Primariei. Ceva mai tarziu a constatat ca oamenii legii s-au prezentat la fata locului, dar au dat mana cu faptasii, dupa care au plecat. Oficialitatile isi paseaza responsabilitatea lucrarilor, iar firma acuzata neaga ca si-ar fi mobilizat angajati sa defriseze malul neaga ca ar fi facut asa ceva. Cert este ca zona e plina de cioturi de copaci si crengi taiate recent si de rumegus.

Totul se petrece in cartierul Iris, in dreptul centrului de colectare a fierului vechi de pe strada Nadasel., dupa cum a relatat Daniel Calatan, clujeanul care a contactat redactia Ziar de Cluj pentru a reclama problema.  

“Este aici un punct de colectare a fierului vechi, iar angajatii au trecut prin gard si incarca trunchiurile intr-o camioneta. Initial am crezut ca este o toaletare pe care o fac cei de la Primarie, dar apoi era clar ca se lucreaza pe cont propriu. Am sunat la 112, apoi la primarie, unde doamna care a raspuns a telefon a crezut ca strada Nadasel e in Manastur. Eu locuieste vizavi si am urmarit cum au venit cei de la Politia Primariei, intra sa se uite si apoi dau mana cu angajatii si pleaca. De o saptamana tot taie care putin, se umple cate o masina cu busteni si apoi o iau de la capat. Tot de la firma aceea se arunca in Somesc cauciucuri si combustibil de la masinile aduse acolo si e o galagie infernala”, sustine Calatan.

Oficialii Reformatex Import Export SRL, firma de colectare care se afla pe strada Nadasel, sustin ca nu a avut loc nici o taiere de copaci. 

“Nu stiu nimic despre asa ceva. S-au facut, intr-adevar, niste regularizari de vegetatie pe langa gardul nostru, insa mai demult si a fost facuta de catre cei de la Electrica. Noi nici nu avem acces acolo”, a precizat Vasile Salajean, administratorul societatii. 

Oficialii municipalitatii au precizat ca nu institutia nu e responsabila de situatie. 

“Acele lucrari sunt realizate de Administratia Nationala "Apele Romane" in a caror administrare se afla malul Somesului”, au precizat cei de la Biroul Mass-Media din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca. 

Reprezentantii Compania de Apa Somes SA infirmanu confirma informatia. 

“Nimeni nu stie de asa ceva, de la niciun departament. Nu se confirma nimic de genul acesta in cadrul companiei noastre”, a precizat Lucian Croitoru, purtatorul de cuvant al companiei. 

Au mai existat reclamatii cu privire la poluarea pe care activitatile firmei de pe Nadasel o produce asupra raului.

Chiar daca toata lumea infirma existenta unor taieri in zona vizata, imaginile spun totul: malul Nadasului este presarat in zona firmei Reformatex cu buturugi cu taietura proaspata, crengi taiate de curand si rumegus.

 

UPDATE: Oficialii Administratiei Nationale "Apele Romane", Administratia Bazinala Somes Tisa au precizat ca nici ei nu sunt autorii defrisarii de langa Nadas. 

"Nu am avut recent lucrari care sa presupuna taierea de copaci in acea zona si nici in alt loc din Cluj. O echipa de la noi se va deplasa maine la fata locului pentru a stabili care este situatia", a declarat Cristina Vadan, purtator de cuvant al institutiei. 

Comentarii

Lucian

19.02.2015 07:28

Daca reprezentantii Primariei au facut trimitere la Apele Romane, cum Apele Romane si Compania de Apa SOMES sunt doua institutii total diferite, aprecierea ca reprezentantii Companiei de Apa SOMES "infirmau" informatia nu este la obiect. Infirmi ceva care te priveste pe tine, ceea ce nu este cazul. Ca urmare Compania de Apa SOMES nu se regaseste nici in aprecierea ca "Oficialitatile isi paseaza responsabilitatea lucrarilor..."

3.14tyu

22.02.2015 11:52

ce ma enerveaza cand nimeni nu stie nimic, nimeni nu te poate ajuta, nimeni nu este raspunzator, si copacul este a nimanui.

Adauga comentariu