De cartier

Se revarsă un nou val de promisiuni din partea municipalității peste mănășturenii care se zbat de ani de zile pentru amenajarea zonei “La Terenuri”

S-a terminat minivacanța de 1 Mai așa că politcienii care se joacă de-a administrația în Cluj-Napoca au ieșit la bombardat urechile clujenilor cu noi și noi povești. Ne zice viceprimarul Dan Tarcea că “aproape un hectar de teren a fost cadastrat de Primăria Cluj în zona La Terenuri din Mănăștur” și că, “în afară de respectiva suprafață care este teren public, mai există circa un hectar de teren privat pentru care municipalitatea a pornit procesul de negociere și expropriere a proprietarilor”.

”Am pornit o procedură de expropriere și de achiziționare a încă un hectar de teren din zona La Terenuri. Am indentificat proprietarii și am pornit negocierile cu aceștia. Se va face un raport de evaluare și se vor stabili prețurile la care se va cumpăra terenul. Este normal ca oamenii să vrea cât mai mult pentru terenurile lor, însă noi putem cumpăra numai în baza unor prețuri stabilite de evaluatori. Dacă oamenii vor fi nemulțumiți ei se vor putea adresa instanței” – susține viceprimarul Dan Tarcea.

Când auzim vobe despre zona numită La Terenuri, unde am documentat delăsarea totală a autorităților locale, întotdeauna ciulim urechea.

CITEȘTE“La Terenuri“ – noul LEVIGAT de lângă Pădurea Făget 

Așa că i-am cerut un punct de vedere celui în măsură să ne desclușească ce-a vrut să ne transmită viceprimarul, colegul nostru Mihai Armanca de la publicația “Buletin de Mănăștur”, cel care urmărește cu atenție de ani de zile promisiunile revărsate peste zonă de către municipalitatea clujeană.

Din păcate, în momentul de faţă, nu există altă alternativă pentru salvarea zonei La Terenuri din Mănăştur. Acţiunile proprietarilor prin care s-au adresat primăriei au fost ignorate până acum. Abia în această primăvară reprezentaţii proprietarilor au fost invitaţi la discuţii. Legea nu permite exproprierea pentru realizarea de zone verzi, aşa că implementarea unei zone de agrement – bază sportivă, ar fi singura soluţie pentru a scoate din mizeria în care ingnoranţa autorităţilor a adus această zonă.

Acum rămâne de văzut dacă betonul va lua locul spaţiului verde sau vor adopta o soluţie în care terenurile de sport vor avea şi spaţiu verde, nu doar alei betonate. Avem noroc că în cartier s-a reuşit coagularea unor grupuri de cetăţeni activi care au ţinut în permanenţă problema acestei zone sub nasul autorităţilor, altfel demult am fi putut admira acolo blocuri sau altfel de şantiere. Şi ar fi fost doar primul pas în atacarea pădurii Făget.

Iar problema adevărată e cea termenelor: când se va face ceva concret, nimeni nu ştie” – a ținut să sublinieze Mihai Armanca.

CITEȘTE ȘICe ar fi devenit Mănășturul, dacă Boc se ținea de promisiuni? Sau despre cartierul ignorat

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *