Se rejudeca anularea HCL 84/1996 privind cainii, contestata de societatea civila

In timp ce noul regulament pentru caini este la un pas de a fi adoptat, anularea celui vechi, din 1996, cu prevederi depasite si aberante, inca se judeca in instante. Dupa o victorie partiala in care Tribunalul anulase anumite articole din Hotarare, acum Curtea de Apel a trimis dosarul spre rejudecare.

“S-a pronuntat Curtea de Apel Cluj cu privire la recursul nostru si al Consiliului local al Municipiului Cuj-Napoca. Solutia este urmatoarea: Cu majoritate de voturi Admite recursurile declarate de recurentii reclamanti si parat impotriva sentintei civile nr. 366, pronuntata la data de 02.02.2015 in dosarul nr. 4315/117/2014 al Tribunalului Cluj, pe care o caseaza, in tot, si trimite spre rejudecare primei instante cererea privind anularea HCL 84/1996 emisa de parat. Respinge cererea de suspendare a executarii HCL 84/1996 emisa de parat. Decizia este irevocabila. Pronuntata in sedinta publica din 28.09.2015. Cu opinie separata in sensul admiterii recursului reclamantilor, casarii partiale in sensul admiterii actiunii in intregime si respingerii recursului paratului. Pe scurt: o luam de la inceput! Opinia separata ne-a admis in totalitate actiunea si nu mai trebuie sa se rejudece cauza, insa din pacate a fost in minoritate, ceilalti doi judecatori fiind de parere ca in totalitate trebuie anulata sentinta”, au scris initiatorii in grupul de Facebook dedicat luptei impotriva HCL 84/1996.

In luna februarie, iubitorii de caini, care s-au unit si si-au propus anularea in instanta a Hotararii de Consiliu Local din 1996, au obtinut o victorie partiala, fiind anulate articolele 2,3,4,5 si 8.

Prevederile care au fost anulate se refera la obigativitatea tinerii cainilor legati in curti sau gradini pe timpul zilei, detinerea cainilor dar cu acordul Asociatiei de Proprietari, obligativitatea de a avea ladite cu nisip in apartamente si obligativitatea de a purta lesa si botnita indiferent de talie, a avea carnetul de sanatate cand ies la plimbare, alaturi de matura, faras, pungi si manusi.

In ceea ce priveste noul regulament, consultarea publica s-a incheiat si cel mai probabil va fi adoptat in urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

Adauga comentariu