Se reia procedura pentru autorizarea unui supermarket pe un teren destinat plimbarii cainilor

Spatiul pe care o buna parte din locuitorii din Manastur isi plimba cateii are toate sansele sa fie locul pe care se va construi un supermarket Lidl in curand. In prima faza in vara anului trecut s-a anuntat intentia de a transforma acea zona verde intr-un santier. Atunci, reprezentantii Primariei aratau ca anuntul de elaborare a Planului Urbanistic Zonal “este o procedura prealabila pe care trebuie s-o faca inainte de a intra in Comisia de Urbanism, cea care poate sa aprobe sau sa respinga initiativa”.

La mai bine de un an de la anuntul initial o adresa de la Directia de Urbanism a Primariei a fost transmisa Asociatiei de Locatari din vecinatatea terenului, prin care se aduce la cunostinta cetatenilor intentia de a construi un supermarket, oferindu-le posibilitatea de a-si trimite eventualele obiectii sau propuneri in termen de 15 zile.

Administratorul a precizat ca nu a primit niciun feedback deocamdata de la locatari. Cu toate acestea, desfiintarea unuia dintre putinele locuri destinate plimbarii cainilor din oras, nu este vazuta cu ochi buni de iubitorii de animale.

“Pana la urma vor sa faca Lidl-ul in locul unde acum este teren pentru caini (str. Ion Mester 6 - Manastur). Se pot depunde contestatii in 15 zile.
Cred ca m-am saturat de atatea magazine si betoane, la 15 metri e Profi, dupa bloc e piata, la 2 blocuri in cealalta parte este Kaufland, La Big (3 minute distanta) este Carrefour... Sunt peste 20 de pomi acolo, mai bine sa ramana parc de oameni dar fara atatea betoane si comert. Voi ce credeti?”, a scris o clujeanca pe un grup de Facebook destinat iubitorilor de animale.

Anul trecut Lidl Romania solicita schimbarea regimului terenului respectiv in asa fel incat sa poata construi acolo un magazin cu regim de inaltime D+P.

Terenul se afla in zona F potrivit PUG, ceea ce inseamna zona activitatilor legate de culte, iar CM2 este “zona mixta continand institutii, servicii si echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, collective si personale, comert, hoteluri, restaurante, loisir), activitati productive mici, nepoluante si locuinte”.

Reprezentantii Primariei nu au putut explica pana la ora publicarii articolului cum s-a ajuns in situatia in care un teren destinat plimbarii cainilor devine spatiu construibil de supermarket. Din fericire noul regulament pentru caini permite accesul acestora in lesa oriunde pe domeniul public, exceptand spatiile de joaca pentru copii.

 

Comentarii

Eu il votez

28.10.2015 15:08

Perfect!Mai bine lidl decat mizerie!

Eu votez

29.10.2015 11:22

Eu votez parc in loc de lidl sau mizerie. Mai bine ma plimb prin parc decat in lidl.

Adauga comentariu