Se pregătește un spectacol de culori. Cum se cultivă florile de primăvară

Nu-i așa că primele raze de soare din luna martie vă fac să visați cu ochii deschiși la o terasă sau un balcon plin de ghivece încărcate cu flori multicolore? Nu mai este mult timp până când visul poate deveni realitate. În serele din România răsadurile de flori se dezvoltă frumos, iar primele flori de primăvară încep să îmbobocească timid.

Fie că e vorba de primule, crăițe sau mușcate de toate felurile, toate se pretează să fie cultivate, în grădini sau jardiniere. Trebuie să așteptați însă cel puțin finalul lunii martie, ca să le puneți în pământ, pentru că fragilele plante nu rezistă în caz de îngheț.

În serele didactice ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj e mare agitație în aceste zile. Inginerii horticultori și floricultori lucrează de zor ca răsadurile cu flori să fie pregătite de pus în pământ la începutul lunii aprilie.

Răsadurile de flori din serele USAMV nu sunt cultivate doar pentru studiu didactic. Ci și pentru vânzare către publicul larg.

Intr-un interviu acordat Ancuței Stăvar, pentru emisiunea Agro Factor, GELU MOLDOVAN, specialist în floricultură, vorbește despre tipurile de plante, îngrijirea lor si momentul in care acestea infloresc. Tot de la Gelu Moldovan aflam si ce legume putem crește in balcon.

Florile care se pun în pământ sau în ghivece primăvara devreme, stau înflorite până toamna târziu. Specialiștii spun că secretul unor plante frumoase e să aibă soare, să fie udate moderat și să fie curățate periodic de flori și frunze uscate. Mare atenție la mușcate, în special la soiul curgător. Sunt sensibile la frig, așa că specialiștii recomandă să fie puse în ghivece abia de la începutul lunii aprilie încolo

 

 

Adauga comentariu