Se modernizează zona Pieței Avram Iancu. Controversata statuie rămâne la locul ei. Boc: "Cât îs eu primar nimeni nu se atinge de statuie. După aia faceți ce vreți!"

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi că va fi modernizată întreaga zonă a Pieței Avram Iancu, inclusiv piața din fața Catedralei Ortodoxe. Acest proiect este inclus în bugetul pe anul 2021, dar nu are termen de finalizare anul acesta. Este inclus în proiectele pentru care anul acesta se pregătește documentația.

„Modernizarea Pieței Avram Iancu include toată zona din jur care include atât partea carosabilă cât și trotuare plus piața din fața Catedralei. Dacă ne permite Mitropolia vom evidenția și clădirea Catedralei prin iluminare”, a precizat primarul Emil Boc, luni, în cadrul unei conferințe de presă online.

Primarul a adus în discuție și o inevitabilă întrebare despre statuia lui Avram Iancu, controversată de-a lungul anilor.

„Nimeni nu se atinge de statuia lui Avram Iancu. El își are locul acolo indiferent câte părerei vom avea. Restul se modernizează tot. Precizez asta ca să nu mai avem întrebări ulterior. Cât îs eu primar nimeni nu se atinge de statuie. După aia faceți ce vreți!”, a spus Boc.

Primarul a anunțat că va avea loc un concurs de soluții care va stabili exact ce modificări vor fi aduse în piață. 

"Va fi concurs de soluții. Mie nu îmi place cum arată acum. Este un spațiu care a rămas prizonierul anilor 2000. Nu este utilizat la fel ca Piața Unirii. Vrem să fie un loc care să aibă acel vino încoace. Acum cei mai mulți oameni merg în Piața Unirii și aș vrea să se întâlnească în manieră egală și în Piața Avram Iancu. Eu cred că va fi gândit ca un spațiu de ținută europeană, deschis. De ce să nu dăm șansa acelei părți a orașului să fie și ea integrată în circuit?", a comentat Boc. 

Adauga comentariu