Se întorc proiectele imobiliare pe masa consilierilor locali din Florești: „cadou” pentru cartierul Terra, șase blocuri pe strada Șesul de Sus

Ședința Consiliului Local din Florești vine cu o premieră ce constă în faptul că vor fi dezbătute primele PUZ-uri pentru ansambluri de locuințe în Comuna Florești. Locuitorii din Florești sunt nemulțumiți în special de Planul Urbanistic Zonal ce presupune construirea a încă șase blocuri pe strada Șesul de Sus. 

Ansamblul de locuințe colective de pe strada Șesul de Sus va avea un regim de înălțime de S+P+3E, iar beneficiarii proiectului sunt SC MIXT Trio COnsult, Topan Mărioara și Oltean Octavian. Noul ansamblu va cuprinde 138 de apartamente. Practic un alt teren rămas liber va fi oucpat de blocuri, așa cum se întâmplă de ani de zile cu fiecare petic de spațiu verde din Florești. 

„Ma intrebam eu cat va mai fi camp gol acolo, e chiar risipa de spatiu verde. Nu arata mai frumos cu 6 blocuri noi? Vad ca nu e nicio diferenta intre Pivariu si Sulea. Mare pacat”, sesizează un locuitor din Florești.

Cea mai mare nemulțumire a locuitorilor din acea zonă este că se aprobă noi construcții de blocuri fără a fi rezolvată problema accesului în cartierul Tera, acolo unde se așteaptă și jumătate de oră zilnic. 

„Am stat 20 de minute sa ies de pe strada Șesul de Sus 34 și să ajung la oglinda...dezastru de aglomerat, fara sa mai menționăm faptul că inca nu am revenit la traficul prepandemie.”

Vechea administrație a promis încă din 2014 că va face expropieri pentru a rezolva problema accesului în cartierul Terra, dar deocamdată nu s-a rezolvat nimic. Noua administrație le-a primis floreștenilor că va rezolva problema, dar deocamdată intenționează să aprobe construcția a alte șase blocuri în acea zonă deja extrem de eglomerată. 

“Lucrăm în zona Terra la expropriere și la un proiect de modernizare. Acum așteptăm proiectul bugetului pentru a fi votat și vom demara acțiunea pentru expropriere în unele zone din Terra, de lărgire și inclusiv de crearea unor drumuri cu sens unic acolo, să rezolve problema. Să știți că este un studiu destul de amplu, o investiție destul de costisitoare, dar merită făcută, și ea va fi făcută pentru că va rezolva problema aceea de la accesul în strada Urușagului și strada Șesul de sus, pe lângă cartierul Terra. Va mai fi un acces în acea zona, prin strada Dumitru Mocanu II, este un proiect unitar pe care îl vom scoate la licitație cu mai multe zone, nu doar cu strâmtoarea de la Terra. Trebuie să gândim unitar și pe termen lung ce am putea face ca să dezvoltăm nu doar ca să rezolvăm. Nu trebuie făcute multe exproprieri, există posibilitatea, cu un sens unic, de lărgire a accesului înspre strada Urușagului, unde se poate face și trotuar pentru că există loc, un drum care să lege strada Urușagului cu strada Dumitru Mocanu II.”, a declarat Pivariu în cadrul emisiunii Clujul Politic.

Chiar dacă proiectul a fost inițiat de primarul Bogdan Pivariu, unii locuitori din Florești speră că acest proiect nu va fi aprobat și că primarul va continua să refuze noi construcții imobiliare, măcar până la aprobarea noului PUG. Ședința Consiliului Local Florești va avea loc în 25 martie. 

 

 

 

 

Adauga comentariu