Se infiinteaza prima societate a Primariei, pentru administrarea "Buftea de Cluj"

Societatea care va administra "Buftea de Cluj", cum este supranumit proiectul Centrului de Industrii Creative, va avea actionariat majoritar din partea Primariei Cluj-Napoca. Pentru administrarea Centrului vor fi angajate 16 persoane, de la functii de conducere la cele de executie. "Buftea de Cluj" va fi gata peste doi ani, constructorul Valve International-RDV Construct / White Star International - Team Net Engineering semnand astazi contractul de executie a lucrarilor. Investitia se ridica la 42 de milioane de lei, co-finantata in mod egal din fonduri europene si de la bugetul local. "Buftea de Cluj" va fi administrat de o societate comerciala cu actionariat majoritar din partea Primariei Cluj-Napoca, iar pentru acest lucru vor fi create 16 locuri de munca. Reprezentantul constructorului, administratorul Ioan Florian, a recunoscut ca demararea lucrarilor ar putea fi ingreunata de natura terenului din zona, care este instabil. Totusi, acesta a dat asigurari ca lucrarea va fi gata in 2 ani, iar deschiderea santierului va avea loc in 10 iunie. "Buftea de Cluj" va fi contruit in cartierul Lomb, va avea patru etaje, unde vor fi amenajate ateliere de creatie si birouri.
"26 de companii vor beneficia de aceasta cladire, in total vor fi create 141 de locuri de munca directe", a precizat primarul Emil Boc. "Vor fi activitati de design specializat, productie cinema, tiparire, editare, realizare de soft la comanda. Va avea trei componente: de cercetare, IT si de creatie artistica", a adaugat edilul.
Valoarea initiala a contractului a fost evaluata la 68 de milioane de lei, insa asocierea de firme care a castigat licitatia a venit cu o oferta mai avantajoasa.

Comentarii

c.guevara@yahoo.com

29.05.2013 13:54

Excelent, uite asa isi gasesc de lucru membrii de partid. Infiintam o firma sa administreze ceva ce va fi gata peste doi ani. Asa au procedat si cu administrarea polivalentei unde un membru PDL este director si fata directoarei economice din primarie a fost rasplatita cu o functie de conducere.

Adauga comentariu