Se infiinteaza Politia Animalelor si la DSV Cluj

Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a declarat vineri la Oradea ca in aproximativ 60 de zile se vor infiinta doua noi compartimente: politia animalelor si departamentul antifrauda in cadrul Directiilor Sanitar-Veterinare.

"Rolul politiei sanitar-veterinare a animalelor, pe langa urmarirea starii animalelor, va fi acela de a sanctiona autoritatile sau ONG-urile in cazul in care incalca normele de bunastare a animalelor", a precizat Vladimir Manastireanu, presedintele ANSVSA.

Oficialii ANSVSA au precizat ca cele doua noi compartimente vor incepe sa functioneze din luna octombrie. Reprezentantii DSV Cluj spun ca infiintarea compartimentului de politia animalelor nu aduce nimic nou.

“Vom avea un om desemnat in compartimentul pentru animalele fara stapan si bunastarea acestora, dar noi, in DSV avem deja un compartiment de protectie si bunastare, care se ocupa de protectia animalelor. In afara de asta, toti medicii veterinari arondati zonelor, opt la numar, au astfel de atributii. Practic vom mai avea un om care sa se ocupe de problemele acestea”, a subliniat Nicolae Pivariu, directorul DSV Cluj.

Acesta spune ca Directia pe care o conduce poate fi sesizata oricand pentru cazuri de maltratare a animalelor si va lua masurile care se impun.

“Noi si pana acum ne-am ocupat de astfel de cazuri, avem compartiment care cu asta se ocupa. Primim sesizari, uneori nu se confirma, alteori da”, a mai spus directorul DSV.

Adauga comentariu