Se închide KFC și se transformă în Centru pentru Tineret. Va fi un alt spațiu care va sta gol?

După ce a amenajat cinematografele de cartier, care stau mai mult goale, Centrul de Cultură Urbană, care găzduiește evenimente din an în Paști, acum Primăria Cluj-Napoca va amenaja un Centru pentru Tineret. Proiectul a fost declarat câștigător în cadrul programului de bugetare participativă. Costurile realizării acestei investiții sunt de peste 721.000 lei. Acest centru va funcționa în locul KFC-ului de pe strada Iuliu Maniu.

Licitația pentru realizarea lucrărilor de amenajare a Centrului pentru Tineret a fost lansată deja de Primăria Cluj-Napoca.

„Pentru spațiul situat la parter, în partea de est a imobilului de la nr. 1, se propune schimbarea destinației din spațiu comercial (prăvălie) în spațiu cultural în vederea amenajării unui centru pentru tineret. Acesta va fi compus din sală multifuncțională, foaier, birou, oficiu, grupuri sanitare și o boxă curățenie”, se arată în proiectul de hotărâre.

Suprafața construită a centrului este de 170 mp, iar suprafața utilă conform propunerii tehnice a centrului pentru tineret este de 123 mp.

Pe strada Iuliu Maniu la nr. 1 funcționează acum KFC. Potrivit proiectului de hotărâre, în locul KFC va fi amenajat Centrul pentru Tineret. În 2017, KFC plătea cea mai mare chirie către Primărie pentru închirierea spațiului de pe Iuliu Maniu: 50.217 lei/lună.

Citește și:

2,6 milioane lei obține Primăria anual din închirierea spațiilor. Cele mai mici vs. cele mai mari chirii percepute

Conform proiectului de hotărâre, obiectivul general al investiției va asigura creșterea participării tinerilor la viața comunitară și susținerea dezvoltării personale și profesionale a acestora prin crearea unui cadru adaptat nevoilor acestora.

Rezultatele așteptate pentru primul an de activitate este organizarea a peste 200 de evenimente dedicate tinerilor.

Durata de execuție a lucrărilor este de 5 luni, iar durata de implementare a proiectului este de 8 luni.

Proiectarea a fost asigurată de o firmă prietenă a Primăriei. K&K Studio de Proiectare SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, îl are ca asociat unic și administrator pe Kulcsar Andras Levente. Firma a fost înființată în anul 2006 și are ca obiect de activitate activități de arhitectură. Cifra de afaceri declarată anul trecut a fost de 1,9 milioane lei, profitul a fost de aproape 640.000 lei, iar numărul mediu de angajați a fost de 8.

K&K Studio de Proiectare SRL a mai avut contracte cu Primăria de-a lungul anilor. De exemplu, a proiectat mansardarea sediului Primăriei de pe Moților, regenerarea urbană a străzii Gheorghe Dima – Vest, parkingul de pe strada Primăverii nr. 8.

Cât de funcțional va fi acest centru vom vedea după deschidere. Nu ar fi de mirare dacă spațiul ar sta mai mult închis sau gol, la fel cum se întâmplă cu cinematografele de cartier sau cu Centrul de Cultură Urbană Casino care găzduiesc ocazional câte o proiecție de film, o dezbatere sau o expoziție foto. 

Adauga comentariu