Se încearcă o nouă mușamalizare? De data asta nu vă merge! Cerem numele jandarmilor care au gazat o mamă gravidă și pe soțul acesteia, împreună cu un copil de 2 ani la meciul Universității Cluj!

Buna ziua domnule Sebastian Clițan. Sunt Flaviu Popa, redactor Ziar de Cluj și de azi dimineață încerc să vă contactez. Din păcate, nu răspundeți la telefon.

Da, Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile “Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, Sebastian Clițan, nu răspunde la telefon. De două zile încercăm să dăm de el, pentru a ne răspunde la întrebări. Pentru că vrem răspunsuri de la cel care, în teorie, e responsabil de modul dezastruos în care brigada mobilă a acționat spre finalul partidei de fotbal dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt. 

1. De ce jandarmul lovit cu scaunul în cap nu era echipat corespunzător, cu cască de protecție? 
2. Cine sunt cei doi jandarmi care au folosit gaze lacrimogene împotriva unui tată care își purta copilul bolnav de astm în brațe. Cine sunt cei doi jandarmi care au considerat oportun să folosească gaze lacrimogene împotriva soției acestuia, gravidă în 7 luni?
3. Considerați că în anul 2019 modul de operare al brigăzii mobile justifică alergatul de suporteri prin tribunele stadionului asemeni animalelor din Berkut pe străzile din Kiev în 2013? 
4. Au ceva personal jandarmii brigăzii mobile cu suporterii Universității Cluj în mod special? 

Am sesizat parchetul militar, conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, dar și Prefectura Cluj. Dacă e să plătească huliganii, să o facă și cei în uniformă.

Domnule Clițan, vă rugăm nu vă mai bateți joc de opinia publică. Recunoașteți, dacă sunteți bărbat adevărat, că în ziua de 9 iunie, o parte a jandarmilor veniți să asigure ordinea pe Cluj Arena au comis-o urât, așa cum o fac mai mereu când vine vorba de confruntări cu galeriile de fotbal. Pentru 30 de ani, ultrașii, huliganii, suporterii echipelor românești de fotbal au reprezentat pretextul perfect pentru ca jandarmii să-și descarce frustrările. Normal, când LIDERI ai jandarmilor sunt personaje care au prins gustul pulanelor date peste spatele nevinovaților încă de pe vremea lui Ceaușescu, e greu să progresezi. Chiar și așa, spunem gata! Destul! A ajuns! 


Adauga comentariu